Marko je pred odhodom že opravil vsa predvidena cepljenja, tako da težav z zdravjem ne pričakuje. Pred odhodom se je še 'stisnil' k voditeljici Pii Pustovrh. Foto: Anka Bulovec
Marko je pred odhodom že opravil vsa predvidena cepljenja, tako da težav z zdravjem ne pričakuje. Pred odhodom se je še 'stisnil' k voditeljici Pii Pustovrh. Foto: Anka Bulovec

Resnično mi je žal, da se ji je to pripetilo. Menim, da smo imeli močno železo v ognju. Je pa vse skupaj povsem razumljivo, veliko stvari se je odvijalo v zelo kratkem obdobju, kar bil za Sandro velik pritisk.

Marko Janko o Sandri Adam
Tara Zupančič in Peter Klinc
Lepotica in lepotec z uradnima nazivoma - mis Alpe Adria International Tara Zupančič in mister Slovenije 2009 Peter Klinc. Foto: EPA

Mister Slovenije bo slovenske barve 20. novembra v Džakarti zastopal na svetovnem izboru Mister International 2010. Na tekmovanju, na katero je Slovenija lani poslala Petra Klinca in ki je priljubljeno predvsem v azijskih državah, bo sodelovalo več kot 50 izklesanih lepotcev, ki bodo pod strogim očesom žirije preživeli dva tedna.

23-letni Mozirjan, ki mu bo podporo ves čas izbora nudil organizator slovenskega izbora in lastnik licence Erik Ferfolja, se je od sedme sile poslovil v sredo, v Azijo - to bo njegova prva pot zunaj Evrope - pa bosta odletela osmega novembra. Pričakovanj nima, prav zato so mu njegovi sokrajani že vnaprej obljubili, da ga bodo ob prihodu počakali z velikim sprejemom. Od njega so se prišla poslovit tudi znana imena, kot so mis Alpe Adria International Tara Zupančič, lanski mister Slovenije Peter Klinc, plesalka Katarina Venturini, legenda slovenske satire Tone Fornezzi - Tof, organizator dogodkov Domen Misson, podjetnica Javorka Križman in oblikovalka čevljev Alja Novak, dogodek pa je povezovala gostobesedna Pia Pustovrh.

Urejen od glave do pet
Spomnimo, Marko Janko je bil 2. junija izbran za mistra Slovenije 2010. Svetlolasi mladenič je novinec v modnem in lepotnem svetu, zato se mu je z naslovom življenje obrnilo na glavo. V preteklem obdobju se je udeležil številnih modnih revij in odmevnih fotografiranj, na katerih je pridobil pomembne izkušnje, ki so ga izoblikovale in mu vlile samozavest.

Ker Markova ekipa meni, da fant izžareva klasično lepoto, so se odločili, da bo njegova garderoba spominjala na sodobnega Jamesa Deana. Komisijo bo skušal prepričati v srajcah, polo majicah, elegantnih puloverjih iz kakovostnih tkanin, bombažnih kratkih in dolgih hlačah na črto ter jeansu, na finalnem večeru pa se bo predstavil v elegantni obleki in čevljih, pod katere se je podpisala oblikovalka Alja Novak.

Zanimivo je, da se bo Marko predstavil tudi v nacionalnem kostumu, gorenjski narodni noši, v daljno Indonezijo pa bo ponesel tudi lectova srca, saj mora vsak udeleženec predstavili nacionalno darilo. Marko se je odločil za znamenita srca, izdelana v Lectarskem muzeju v Radovljici, poklonil pa jih bo tamkajšnjim visokim predstavnikom iz sveta politike in gospodarstva pa tudi organizatorjem in sotekmovalcem.

"Priprave pred svetovnim izborom so ključne"
Da je naš adut dobro telesno pripravljen, dokazujejo fotografije, kakšno pa je njegovo psihično stanje, glede na neprijetnost, ki se je zgodila naši mis Slovenije Sandri Adam na Kitajskem? "Vse življenje se že veliko ukvarjam s športom, zato mi fizične priprave niso delale preglavic. Povečal sem obisk fitnesa in začel skrbno izbirati, kaj jem. Kar pa se tiče psihičnih priprav, sem svojo samozavest, odrski nastop in druge pomembne stvari vadil na modnih revijah. Te so sledile po samem izboru za mistra Slovenije. Na ta način lahko najbolje izoblikuješ svoj nastop, ki je na samem svetovnem izboru še kako pomemben," pravi Marko.

In njegovo mnenje o "nesrečni" Sandri? "Resnično mi je žal, da se ji je to pripetilo. Menim, da smo imeli močno železo v ognju. Je pa vse skupaj povsem razumljivo, veliko stvari se je odvijalo v zelo kratkem obdobju, kar je na Sandro ustvarjalo velik pritisk. Sploh ne razumem, zakaj predstavniki niso šli zraven. Vsakdo, ki je ravno prišel v svet mode in lepote, potrebuje nekaj časa, da pridobi potrebne kilometre za suveren nastop. Mogoče bi bilo v bodoče smiselno organizirati nacionalni izbor veliko prej, da ostane dovolj časa za priprave."

Resnično mi je žal, da se ji je to pripetilo. Menim, da smo imeli močno železo v ognju. Je pa vse skupaj povsem razumljivo, veliko stvari se je odvijalo v zelo kratkem obdobju, kar bil za Sandro velik pritisk.

Marko Janko o Sandri Adam