Eroika je decembra lani izdala svojo tretjo ploščo Življenje. Foto: Osebni arhiv
Eroika je decembra lani izdala svojo tretjo ploščo Življenje. Foto: Osebni arhiv

Eroika, ki je decembra lani izdala svojo tretjo ploščo Življenje, prejela gong popularnosti v kategoriji glasbenih izvajalcev in nastopila na velikem koncertu Tonyja Cetinskega v Hali Tivoli, nadaljuje svojo koncertno pot.

O novi plošči je Žunec v klepetu povedal: "Prejšnje so pop preoblačile v klasiko, pri novem albumu pa smo pustili prednost izvirnemu žanru, ki smo ga celo poudarili: Ko si na tleh je kar precej rokerski, Življenje je... je bolj džezovsski, Orglice so folk, Fortuna je filmska."

Klepet v celoti preberite tukaj.

Člani skupine so nase prvič opozorili prav na Emi 2007, ko so s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja navdušili občinstvo. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, ki poleg drugih glasbenih projektov zadnja leta združujejo svojo strast v triu. Sloveniji so svojo popopero predstavili s prvencem Eroika, njihov drugi album pa je bil Nad mestom se dani.

Žunca ste klepetalci povprašali tudi, ali se bo v pustnem času kaj odpravil v maškare. Kot kaže, pa nad pustovanji ni navdušen: "Ne grem. Vedno me je bilo strah pustnih mask."