Ogenj je v zrak švigal v čast 21-letne Mirele Korać. Foto: MMC RTV SLO
Ogenj je v zrak švigal v čast 21-letne Mirele Korać. Foto: MMC RTV SLO
Mirela Korać
Mirela (v sredini) je dobila krono, lento prve spremljevalke si je nadela Dijana Jokić (levo), druge pa Nermina Sijamhodžić (desno). Foto: MMC RTV SLO
Tina Gaber
Svojo sodbo je podala tudi Tina Gaber Foto: MMC RTV SLO

Tako je vsaj menila žirija, ki je ocenjevala ducat finalistk izbora Laguna miss bikini. Za 21-letnico sta se uvrstili Dijana Jokić in Nermina Sijamhodžić.
"Dosegla sem dovolj"
In kdo je Mirela Korać? "Sem zelo pozitivna, nasmejana punca, ki je rada v družbi," nam je povedala. Na izbor jo je prijavila prijateljica, čeprav je sama dvomila. Mirela pa tudi dvomi, da se bo še kdaj podala na podobno tekmovanje. "Mislim, da me na tekmovanjih ne boste več videli. Meni se zdi, da sem dosegla dovolj," je dejala.
Muleju gredo iz jezika R-ji
Prireditev je vodil Rado Mulej. Verjamemo, da so bila dekleta igralcu in televizijskemu voditelju všeč, a kljub temu mu ne bi bilo treba neštetokrat zabrudnati: "Rrrrrrr!" Številnemu občinstvu bi lahko postegel tudi s kakšno novejšo šalo in ne z prežvečenim komentarjem na pesem Damjana Murka Srečen, ker sem moški: "Samo, da se je opredelil."

Mulejevi R-ji pa niso grmeli iz zvočnikov le ob prihodu in odhodu finalistk s in na pisto, temveč je z renčanjem iz odra pospremil tudi kakšno glasbeno gostjo. Prva med njimi je bila "po osnovni izobrazbi" misica Sanja Grohar, med drugimi pa smo še slišali Petro Slapar in Alenko Gotar.
Tina Gaber bi se smejala
Žirija, v kateri je edino znano ime bila mis Hawaiian Tropic Tina Gaber, je pevske nastope lahko izkoristila za razmišljanje, kateri finalistki dati največ točk. Iz dvanajsterice so najprej izbrali šest superfinalistk.

Ker mora vsaka misica biti tudi pametna, tako je vsaj dejal Rado Mulej, superfinalistkam niso ušla vprašanja žirije. A ne le, da mora biti misica pametna, imeti mora tudi smisel za humor, meni (milo rečeno) prsata Tina Gaber. Svoji "žrtvi" je tako zadala nalogo, naj pove šalo. Mlada dama se kljub prisotnosti "duhovitega" Rada Muleja ni spomnila nobene šale, zato je aktualna mis Hawaiian Tropic širokogrudno, pardon širokosrčno postavila drugo, lažje vprašanje. Bolj podobno ostalim članom žirije, katere je zanimalo, kje se mladenke vidijo čez deset let, kaj ji tekmovanje lahko prinese ...

Zaradi nosečnosti ostala doma
Mirela Korać je krono najlepše v bikiniju podedovala po Almi Avdić, ki se zaradi nosečnosti ni postavila ob bok misicam iz drugih držav. Na mednarodnem izboru World Bikini Model International na Malti Slovenijo tako prav v tem času zastopa lanska druga spremljevalka Amanda Čilović.

Nejc Gole