Prvi izhod 11 tekmovalk za naslov mis Kongo. Foto: RTV SLO/ T. V.
Prvi izhod 11 tekmovalk za naslov mis Kongo. Foto: RTV SLO/ T. V.
Sanja Grohar
Je s svojo pesmijo Boljša sem od nje Sanja hotela kaj sporočiti naslednji zmagovalki? Foto: RTV SLO/ T. V.
Izmed 11 tekmovalk, se jih je v polfinale uvrstilo le šest. Te so nato bolj ali manj uspešno odgovarjale na vprašanja žirije. Foto: RTV SLO/ T. V.
Predaja krone
Zmagovalki Kristini Kuhelj, ki se je opisala kot preprosto in nasmejano, je krono predala lanskoletna zmagovalka. Foto: RTV SLO

Dva tedna pred iztekom starega leta si je naziv Miss Kongo prislužila 20-letna Grosupeljčanka Kristina Kuhelj. Lento najlepše po izboru občinstva je osvojila 17-letna Maja Malnar.

Izbor je potekal v prireditveni dvorani igralnice, ki je pokala po šivih, in tako je kar lepo število gledalcev ostalo brez sedeža. Med obiskovalci pa so po številu in po stasu izstopale slovenske lepotičke, stare znanke takšnih in drugačnih lepotnih tekmovanj.

Osrednja glasbena gostja večera je bila lani najlepša Slovenka in letošnja famme fatale, Sanja Grohar, ki se poskuša uveljaviti tudi kot pevka, krono pa je letošnji predala lanska mis Kongo, Sanda Kazaferovič.

In kdo je zmagovalka?
Kristina Kuhelj je aktivna udeleženka lepotnih tekmovanj - tako smo jo lahko srečali na junijskem izboru za mis Slovenije, kjer je postala mis interneta; bila je med finalistkami letošnje Lepe sosede, kjer so jo izbrali za mis fotogeničnosti; aprila je postala prva spremljevalka mis športa, Anete Salihović, sedaj pa je 20-letni Grosupeljčanki prvič uspelo, da je osvojila krono najlepše.

Gneča znanih obrazov
V soboto zvečer so se v dvorano igralnice torej nagnetle številne slovenske lepotičke. Prišle so finalistke Lepe sosede - zmagovalka Katja Majhenič, prva spremljevalka Stela Merklin in Sanja Vejzovič ter Nina Mavrin. Tudi "havajkam" ni šlo slabo: prišle so Vanja Ivanovič, Sabina Rudolf in Admira Muratovič, v žiriji pa sta sedeli tudi aktualni nosilki havajske krone, Sabina Mali in Nina Stropnik. Tudi moški del slovenskih zvezdnikov je bil dobro zastopan - tam je bil seveda nepogrešljivi spremljevalec lepotnih tekmovanj, primorski podjetnik Rajko Hrvatič, pa lanskoletni udeleženec Bara Mišo, nekdanji fant aktualne mis Slovenije Iris Mulej, nepogrešljivi in vedno prisotni varnostnik Danijel Praštalo, in še številni drugi, ki so, v veselje vseh navzočih, merili moči v bitki za redke proste mize. Prostor je bil seveda samo za carje.

Lepotno kolo se bo znova zavrtelo januarja
In tako je minil še en sobotni večer, še en lepotni izbor in še ena priložnost za druženje slovenskih spremljevalcev modnih pist. Sedaj pride na vrsto počitek med božično-novoletnimi prazniki, januarja pa se bo slovensko lepotno kolo znova zavrtelo in prineslo nova tekmovanja, nove zmagovalke in nove zabave, kjer bodo dekleta ponovno dobila priložnost, da dokažejo, katera je lepša, in pokažejo novo garderobo, moški pa bodo pod odrom znova skušali ugotoviti, kdo od njih je večji car.

Kdo je večji car?
In kdo je večji car? Car je tisti, ki lahko sedi, medtem ko morajo drugi stati, saj ni prostora. Car je tisti, ki dobi več telefonskih številk prelestnih lepotic z modnih pist. Car je tisti, ki v svojem dragem avtomobilu pelje domov več deklet. No ja, vsaj tako si definicijo carja razlagajo oni, a pustimo jim veselje ...

Tina Hacler in Tina Vovk