Dragan Bulič od konca januarja ne more igrati tenisa, jezik pa mu še vedno teče, tako da ga lahko vsak torek zvečer poslušate na Valu 202. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dragan Bulič od konca januarja ne more igrati tenisa, jezik pa mu še vedno teče, tako da ga lahko vsak torek zvečer poslušate na Valu 202. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Lošić je rekel: nič ti ne zamerim. Cenim mnenje vsakogar, pač povedal si, kar misliš.

Karin Škufca, Dragan Bulič
Če že ni materialnih koristi od viktorja, so pa drugačne, na primer, da se lahko fotografiraš z najlepšimi Slovenkami, kot je manekenka Karin Škufca. Foto: MMC RTV SLO

Ko sem v živo slišal Severinin nastop, njeno 'Štiklo' - vseh naših 10 pesmi je bilo boljših.

V soboto bo rdeča nit (tokrat zelo kratkega) Buličevega govora Wyatt Earp. Foto: Stane Sršen

Le v mojem servisu v Trnovem so se spomnili na nagrado. Ravno po prireditvi mi je dvakrat počila guma in so mi kolo brezplačno popravili. To je bilo vse.

Darja Švajger, Mojca Mavec in Severina Vučković
Bulič se sprašuje, zakaj je bila Severina v žiriji letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO/ Stane Sršen

.

Lani je dolgoletni radijski urednik in avtor oddaje Štos prejel viktorja za življenjsko delo. Ob svojem govoru je povedal nekaj kritičnih misli o glasbenikih z juga, ki prevečkrat nastopajo pri nas, namesto da bi dali priložnost Slovencem. Odzivi so bili mešani, 61-letni Bulič pa pravi, da mu tudi sicer nagrada ni prinesla kakšnih koristi, le za pijačo je moral dajati prijateljem ...


So kakšne materialne koristi cenjene nagrade? Še vedno se vozite s kolesom!
Vedno sem se, tudi če je bilo zunaj minus 20! Upam, da mi bodo za nagrobni spomenik postavili kolo, ne kitaro. Glede na to, da vsaka misica dobi nov avtomobil z napisom za enoletno uporabo, bi mi morda res lahko kdo dal kolo za eno leto (smeh). Le v mojem servisu v Trnovem so se spomnili na nagrado, ravno po prireditvi mi je dvakrat počila guma in so mi kolo brezplačno popravili. To je bilo vse. Če bi podobno nagrado dobil v ZDA, bi imel polne žepe, tako pa mi je prinesla le stroške. Vsakogar, ki ga srečaš, reče: bomo kaj spili na ta račun?

Radi igrate tudi tenis, medtem ko v hribe ne hodite in vas Triglav še čaka ...
Morda me bodo kdaj s helikopterjem pripeljali gor - kot kakšnega predsednika. Težava je predvsem pot navzdol. Že če grem z Grmade, trpijo kolena. Pa še vedno večji strah imam pred višino. Ko sem bil v v Münchnu v olimpijskem parku na vrhu stolpa, mi je bilo neprijetno pogledati navzdol. Tenis mi pa ustreza, uspešno ga igram za svoja leta. Lani sem med dvojicami zmagal na treh turnirjih. Stara klapa smo, igramo dvojice ob nedeljah, čeprav ta hip mirujem. Roko imam malce poškodovano in hodim na terapijo, tako da že mesec in pol ne igram.

V soboto boste podelili viktorja za življenjsko delo. Že veste, kdo ga bo dobil?
Ne.

Vam je lanski govor na odru Cankarjevega doma, ko ste kritizirali prireditelje viktorjev, ker vabijo tuje glasbenike (konkretno Plavi orkestar) namesto slovenskih, prinesel precej neprijetnih izkušenj?
Kar nekaj podtikanj je bilo, nekateri so ga razumeli kot sovražnega. Na neki dobrodelni prireditvi v Križankah se Magnifico ni hotel slikati z mano. Stala sva skupaj z Andražem Hribarjem, fotograf je želel, da naju slika, pa sem rekel: tamle je še Magnifico, naj gre še on zraven. Toda Robert je odklonil. Najprej sem mislil, da se heca. Vprašal sem ga, zakaj ni stopil zraven? Odvrnil je: "Ti že veš!"

Ker vem, da je dober prijatelj Saše Lošića, mi je bilo vse jasno. Takšne reakcije nisem pričakoval, saj smo se vedno veliko družili. Potem sem kmalu, kot nalašč, srečal Lošića. Poznava se, zelo prijazen dečko, vsakič se me razveseli. Vprašal sem ga, kako je on vse skupaj dojel. Rekel je: nič ti ne zamerim. Daleč od tega, da bi gojil slabe misli. Cenim mnenje vsakogar, pač povedal si, kar misliš.

Boste letos tudi kritični na odru? Že veste, kaj boste povedali?
Če je bila lani rdeča nit Vinetou, bo letos Wyatt Earp, znani šerif. Napletel bom eno zgodbico.

Kritik na račun glasbenikov z juga ne bo?
Če bodo pripeljali kakšnega tujega, obljubim, da bom rekel nekaj v smislu: zgodba se ponavlja. Če bodo sami slovenski izvajalci, bom prireditelje pohvalil, češ, moj lanski govor je padel na plodna tla.

Kaj pravite na to, da je letos v žiriji Eme sedela Severina?
To me je motilo. Ko se bo zgodilo, da bo kdo od slovenskih izvajalcev dobil povabilo, da je v žiriji na hrvaškem ali srbskem izboru, potem naj bo. Tudi poceni ni bilo. Simultano prevajanje njenih besed, to ni bilo zastonj. Skratka, imam pomisleke ... In še to: ko sem v živo slišal njen nastop, njeno 'Štiklo' - vseh naših 10 pesmi je bilo boljših.

Z Majo Keuc ima Slovenija letos višje želje. Mislite, da bomo le prepričali Evropo in prišli v finale?
Čim je v igri telefonsko glasovanje, nimamo pravih možnosti. Če bi točke delila samo komisija, ki ima kilometrino, potem morda. Če sem malo ironičen, bi se še najbolje odrezali Rock Partyzani zaradi kazačok ritma. Verjamem, da bi nam kakšna izmed nekdanjih sovjetskih republik dala nekaj točk.

Še vedno uspešno vodite oddajo Štos na Valu 202 in še vedno ste 'alergični', če jo prekine športni prenos. Kakšen je bil epilog zapleta med prenosom odbojke iz Stožic?
O tistem prenosu nisem bil nič obveščen, čeprav se zavedam, da tudi športno uredništvo ni moglo slutiti, da se bo tekma ACH Volleyja tako zavlekla. Ob 22.30 sem rekel v eter: fantje, hvala za vaš trud, jaz začenjam oddajo. Tehnik Ambrož Cirej je potegnil z mano in je vključil mene. Ko je bilo tekme konec, je imel reporter vseeno javljanje, da je povedal za rezultat. Seveda so mi v športnem uredništvu zamerili. Dali so prijavo zoper mene, zahtevali disciplinsko kazen, češ da sem naredil škodo, čeprav moram povedati, da nisem od poslušalcev dobil nobenega jeznega klica ali elektronske pošte.

Lošić je rekel: nič ti ne zamerim. Cenim mnenje vsakogar, pač povedal si, kar misliš.

Ko sem v živo slišal Severinin nastop, njeno 'Štiklo' - vseh naših 10 pesmi je bilo boljših.

Le v mojem servisu v Trnovem so se spomnili na nagrado. Ravno po prireditvi mi je dvakrat počila guma in so mi kolo brezplačno popravili. To je bilo vse.