Na razglasitvi Slovenca leta 2007 ni manjkala Miss Hawaiian Tropic 2008 Tina Gaber. Foto: MMC RTV SLO
Na razglasitvi Slovenca leta 2007 ni manjkala Miss Hawaiian Tropic 2008 Tina Gaber. Foto: MMC RTV SLO
Izjava predsednika republike
Predsednik in lepotice

Slovenec leta 2007 je MMC-ju zaupal, da je nad svojo zmago nekoliko, ne pa preveč presenečen, da pa mu zagotovo ne bo uspelo ponoviti dosežka Milana Kučana, ki je bil za Slovenca leta izbran 13-krat. O tem, kaj sam najraje je in koga bi najraje povabil na kosilo, pa si lahko preberete v kratkem intervjuju.

Več o razglasitvi Slovenca leta si preberite tu.


Ste presenečeni, da ste prejeli največ vabil na kosilo?
Nekoliko sem presenečen, ampak videl sem, da je na slovenskem veliko podpore za tak način nastopanja v politiki, kot sem ga jaz izbral. Torej, sem presenečen, ampak ne zelo presenečen.

Nameravate sprejeti kakšno povabilo na kosilo?
Najbrž že. Ne vem še, kdaj, kako in kje, ampak zdaj, ko imam ta naslov, moram dati tudi kakšno konkretno vsebino temu, kar sem dobil.

Kaj pa najraje jeste?
Joto.

Sami skuhate ali žena?
Ne, žena zna veliko bolje. Jaz kje kaj pomagam kot kakšen asistent.

Koga bi pa vi najraje povabili na kosilo?
Če bi imel možnost izbire med športniki, bi Petra Mankoča gotovo dal na ta ožji spisek ali Iztoka Čopa ali katerega od teh naših športnikov, ki imajo resnično velike svetovne dosežke, ali pa koga od prostovoljcev iz tega gibanja prostovoljcev, ki se na slovenskem lepo razvija pod vodstvom Anice Mikuš Kos. Mogoče njo ali pa kakšno od njenih kolegic ali pa sodelavcev.

Bo uspelo ponoviti dosežek prvega slovenskega predsednika Milana Kučana, ki je kar 13-krat osvojil ta laskavi naslov?
Prav gotovo ne. Milan Kučan je čisto posebna osebnost iz posebnega zgodovinskega obdobja in taki dosežki so neponovljivi.

Kaj pa slovenske lepotice?
No, morda pa se bo na kakšem kosilu s slovenskim predsednikom znašla tudi katera od lepotičk, televizijska voditeljica Pia Pustovrh, lepa soseda 2005 Neža Marolt, mis Hit stars 2008 Sara Frančeškin ali mis Hawaiian Tropic 2008 Tina Gaber, ki so se okoli najnovejšega Slovenca leta smukale po prireditvi. A brez skrbi, vse je potekalo pod budnim očesom prve dame, Barbare Türk. Da se slovenski predsednik enako dobro znajde na diplomatskem parketu kot med lepoticami, si lahko ogledate na desnem videoposnetku.

T. P. in T. V.

Izjava predsednika republike
Predsednik in lepotice