Sebastijan Cimerotič - cvet slovenske lepote je največkrat izgovoril njegovo ime. Foto: MMC RTV SLO
Sebastijan Cimerotič - cvet slovenske lepote je največkrat izgovoril njegovo ime. Foto: MMC RTV SLO
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj je povsem resno razlagala o taktiki, derbijih, favoritih ... Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

A ne zato, ker bi bila kakšna njegova 'blazna fenica', ampak zato, ker se s Sabino ves čas pojavljata v medijih.

Tjaši Kokalj med slovenskimi nogometaši najprej pride na misel Cimerotič.
Tina Gaber
Mis Hawaiian Tropic je za nogometno igro kaj malo mar - bolj opazi brhka preznojena telesca ... Foto: MMC RTV SLO

Ves čas evropske nogometne norije ob tekmah gledamo, beremo in poslušamo tudi razglabljanja žensk o brhkih telescih "žogobrcarjev", ocenjevanje seksi prilegajočih se dresov, izbore najlepšega v deželi nogometa, moški pa si oči pasejo na spremljevalkah zvezdniških nogometašev, ki so kot po tekočem traku "90-60-90" misice.

Tjaša: Všeč mi je Scolarijeva taktika!
Zato je MMC pri šopku slovenskih lepotic preveril, kakšno je njihovo mnenje o navezavi manekenka-nogometaš in koliko jih Euro 2008 sploh zanima. Daleč najbolj zagreta je bila svetlolasa Tjaša Kokalj, lanska mis Universe, ki je dejala, da si pogleda prav vse tekme, a še zdaleč ne zaradi samih nogometašev. Na nogometne lepotce niti "pod razno" ne pada, ker navija za "dober fuzbal", kot je rekla, in veliko golov. Pa vendar, katero ime bi izpostavila? Presenetila je: "Portugalskega selektorja Scolarija, ker mi je všeč njegova taktika."

Cime in Sabina sta okupirala medije
Zanimivo. Tudi sicer navija za Portugalce in tulipane, torej Nizozemce. Je imela kdaj "ogledanega" kakšnega nogometaša? "Moj fant je športnik, vadil je košarko in se ukvarjal z avtomobilizmom. Sicer pa to, da je športnik, ne igra prav nikakršne vloge za izbor fanta. Katero slovensko nogometno ime pa Tjaši prvo pade na pamet? Seveda, Sebastijan Cimerotič. "A ne zato, ker bi bila kakšna njegova 'blazna fenica', ampak zato, ker se s Sabino ves čas pojavljata v medijih. Sicer pa si želim Srečka Katanca še kdaj videti v vlogi trenerja."

Tadejo osvojil nogometaš
Misica, ki je osvojila srce nogometaša, on pa njeno, je Prekmurka Tadeja Ternar, še aktualna mis Slovenije. Tadeja je sicer šele včeraj prvič gledala tekmo na Euru, in sicer med Turčijo in Češko. Nad njo je bila navdušena. Z veseljem gleda tudi svojega izbranca Gregorja Balažica, ki igra pri Hitu Gorici. Spoznala sta se v srednji šoli, nato pa je njega pot vodila na Portugalsko in v Španijo, zdaj pa je prišel bližje njej. In kateri je njen priljubljeni nogometni lepotec? "Moj fant!" Poznate še koga? "Bratranec tudi igra, poznam tudi Valterja Birso. Nikakor pa ni moj tip Cristiano Ronaldo, ker ni čisto naraven. Sicer pa se ne 'palim' na nogometaše!"

Polona: Eh, kakšni lepotci, igra!
"Ni treba, da je moški nogometaš, da ima šarm," se je strinjala tudi Štajerka Polona Baš, ki evropsko prvenstvo sicer spremlja - a igro, niti malo ne prepotenih teles. Tudi nogometnih dresov ne ocenjuje. Nekdanja mis Universe, ki navija za Nizozemsko, Švedsko in Portugalsko, je med Slovenci najprej omenila Zlatka Zahoviča ("ker je Mariborčan in ker je igral veliko pomembnih tekem"), med tujci pa (seveda) Ronalda, Davida Beckhama in Michaela Owena.

Tina Gaber ljubi nogometaše
Povsem nasprotne odgovore pa je dala Tina Gaber, prsata najlepša "havajka", ki je priznala, da se na nogomet sploh ne spozna in da igro spremlja le, kolikor je nujno. "Če pridem v sobo in oči gleda po televiziji, malo poškilim, to pa je vse." In še: "Sama sem v mladosti definitivno padala na nogometaše - pa saj vendar vse punce, kajne? Pred leti je bil nogometaš tudi moj resen fant."

Nato pa približno enaki odgovori: "Cimerotič je v vsakem časopisu, spomnim se tudi Zahoviča in Mladena Rudonje. Poznam tudi Cristiana Ronalda, ki pa je preveč drobčkan zame, saj sem sama precej visoka."

Anja Pavlič

A ne zato, ker bi bila kakšna njegova 'blazna fenica', ampak zato, ker se s Sabino ves čas pojavljata v medijih.

Tjaši Kokalj med slovenskimi nogometaši najprej pride na misel Cimerotič.