Natalija je imela letos veliko dela. Foto: RTV SLO
Natalija je imela letos veliko dela. Foto: RTV SLO
Nina Pušlar
Nina je v Bitki talentov nasledila Omarja Naberja. Foto: EPA
Bernarda Žarn
Bernardi analize ob koncu leta nikoli niso bile pri srcu. Foto: RTV SLO

Zbrali smo nekaj misli Natalije Verboten, ki nas je osvajala z Dvema policajema in nam godla s televizijskih zaslonov Pri Jožovcu z Natalijo, Nine Pušlar, ki je letos nasledila Omarja Naberja v Bitki talentov v oddaji Spet doma z Mariem Galuničem, pa Bernardo Žarn, priljubljeno televizijsko voditeljico, ki gledalce kratkočasi z oddajo Prvi in drugi ob sobotah zvečer, članici turbofolk skupine Atomik Harmonik Špelo in Špelco, ki sta skupaj z Janijem in Tonijem v letu 2005 obnoreli Slovenijo.

Natalija Verboten, pevka in televizijska voditeljica:
Leto 2005 je bilo predvsem delovno. Izšla je moja pesem Dva policaja, ki smo jo priredili tudi za hrvaški trg. Veliko časa pa mi je vzela oddaja Pri Jožovcu z Natalijo, ki je novembra doživela preobrazbo in prestižnejši termin v petek ob osmih zvečer. Čeprav je po navadi december tisti, ki je vesel, pri meni veseli december traja že ves november, ampak delo in zabava sta pri meni združena.

V letu 2006 si želim predvsem dober nastop na Emi 2006, saj je skladba SOS fantastična. Upam, da bo na odru čutiti dobro energijo, predvsem pa upam, da bo skladba SOS ljudem všeč. Kljub temu pa se ne obremenjujem s tem, kako se bom na Emi 2006 uvrstila. Kar zadeva drugo glasbeno ustvarjanje, pa je še vse odprto. Če bo novo leto takšno, kot je bilo staro, bo že super.

Nina Pušlar, zmagovalka Bitke talentov:
Največji dogogek v letu 2005 je zame zagotovo zmaga v Bitki talentov v oddaji Spet doma. Ta izkušnja mi ne pomeni veliko le zato, ker sem zmagala, pač pa tudi zato, ker sem med tekmovanjem spoznala ogromno novih ljudi pa tudi bolj samozavestna sem postala in zdaj veliko lažje nastopam pred kamero. Me je pa zmaga v Bitki talentov, odkrito povedano, kar presenetila, saj si nisem mislila, da bom zmagala. Šele ko so pokazali izide telefonskega glasovanja, sem za trenutek mislila, da sem izgubila.

V nadaljevanju pa me čaka predvsem veliko dela v glasbi. Upam, da mi bo uspelo kot pevki in da bom lahko ustvarjala dobro glasbo poprock, ki bo ljudem všeč. Seveda bi rada tudi uspešno končala šolo. Kratkoročno pa si želim, da bi posnela dobro ploščo, videospot in imela veliko koncertov. Upam, da bom imela prvi nastop že kmalu.

Bernarda Žarn, voditeljica oddaje Prvi in drugi:
Uh, takšne analize mi nikoli niso bile prav posebno pri srcu. Zdi se mi, da je v življenju že tako in tako preveč "ocenjevalcev" in "statistikov". Nočem banalizirati, a res menim, da je skoraj vsak dogodek lahko dogodek leta, saj verjamem, da je vsaj toliko, kot tisto, kar se nam zgodi, pomembna tudi interpretacija tega. Osebno dosežke vselej merim na podlagi tega, koliko žrtev so zahtevali in koliko miru ter zadovoljstva so prinesli ali odnesli. So pa gotovo najpomembnejši in najusodnejši "dosežki" spoznanja, do katerih se včasih mukoma dokoplješ.

Želje in izzivi za leto 2006 se ne razlikujejo bistveno od tistih s prejšnjimi letnicami. Če bi pisala o "univerzalnih" in klasičnih, po katerih hrepenimo vsi, bi me lahko obtožili neizvirnosti, o najbolj intimnih pa iz drobne vraževernosti ne upam. Najlepše je v verz ujela želje sodelavka Barbara: "Naj bo tudi to leto uspešno, lahko malo grešno, očarljivo, iskrivo, igrivo, norčavo in zdravo. Naj bo kot nebo, mirno in večno, preprosto srečno!"