Katera bo najlepša v deželi tej? Foto: Vesmin Kajtazovič
Katera bo najlepša v deželi tej? Foto: Vesmin Kajtazovič

Druščina deklet je opravila že prve vaje v studiu, še preden so prispela v Ljubljano, pa so se za svoj nastop izpopolnjevala na pripravah, ki so letos potekale po vsej Sloveniji.

Dvanajst finalistk tekmovanja za mis Slovenije 2011 se je po skoraj tednu dni priprav v Slovenj Gradcu - tam jim je napotke za finalni izbor delila aktualna mis Slovenije Sandra Adam, ki jim je zaupala tudi svoje celoletne izkušnje - dva dni potepalo po Primorski in Krasu.

Obiskale so Lipico, kjer so si ogledale predstavo s konji, obenem pa imele tudi krajši tečaj igranja golfa, ajdovski Fructal, v četrtek pa je nato nastopil prvi dan odločitve - v Postojnski jami so se namreč "pomerile" na treh tekmovanjih, zmagovalke na t. i. šovu talentov (Nastja Breg, Ana Žigante in Barbara Parežnik) pa so se uvrstile neposredno v nedeljski superfinale.

V petek so se finalistke kot častne gostje udeležile tudi koncerta hrvaškega pevca Tonyja Cetinskega v portoroškem Avditoriju.

Kako so potekali zadnji dnevi priprav dvanajstih tekmovalk, ki upajo na naslov najlepše v Sloveniji, si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.