Vodja projekta mis Slovenija Eva Repič še vedno ostaja skrivnostna glede same izvedbe finalnega večera. Foto: Osebni arhiv
Vodja projekta mis Slovenija Eva Repič še vedno ostaja skrivnostna glede same izvedbe finalnega večera. Foto: Osebni arhiv
Eva Repič
Repičeva je bila tudi sama nekoč manekenka. Foto: Osebni arhiv

Del letošnjega izbora bo povezan z lepotami Postojnske jame, kjer se bo nov cvet slovenske lepote boril za naziv najlepše med najlepšimi. "Letos bo tako prišla na vrsto Postojnska jama, prihodnje leto morda Bled. Razmišljala sem tudi že o Ptuju, da bi se povezali z zgodbo Rimljanov. Želimo pokriti vso Slovenijo, da ni to le dogodek, ki poteka samo v Ljubljani ali v Mariboru, ampak po vsej Sloveniji," je pojasnila Repičeva.

Poudarila je, da sama ideja izhaja iz uradnega fotografiranja, ki so ga organizatorji izvedli lani v Postojnski jami z aktualno mis Sandro Adam. "Lokacija se nam je zdela spektakularna," je dodala Repičeva.

"Mislim, da bo večji odziv. Zdi se mi dobra ideja. Če gre za mis Slovenije, naj se dogaja po vsej Sloveniji. Enkrat tu, drugič drugje. Zdi se mi nesmiselno, da delamo prireditev vedno na eni lokaciji, na enem kraju," je še dodala vodja projekta.

Prijave za sodelovanje na izboru se še vedno zbirajo. "Moram priznati, da se jih je prijavilo manj kot lani. Ampak lani je bilo več časa za prijave, saj so se lahko prijavljale že od začetka leta," je še sporočila Repičeva.

Organizatorji prireditve za izbor mis Slovenije vabijo k sodelovanju na izbor dekleta, stara med 17 in 24 let.

Dekleta morajo imeti slovensko državljanstvo, skladno postavo, biti morajo visoka več kot 165 cm in neporočena, brez otrok ter nekaznovana. Vse, kar morajo dekleta storiti, je, da izpolnijo prijavnico in priložijo svojo fotografijo.

Natečaja se lahko udeležijo dekleta, ki izpolnjujejo navedene pogoje in bodo do 30. aprila pravilno izpolnila ter oddala prijavnico, ki jo najdejo na spletni strani Miss Slovenije.

Na podlagi prejetih prijav bodo organizirani 'castingi' (potekali bodo 6. maja v Domžalah, 7. maja v Mariboru in 8. maja v Sežani), kjer bodo izbrane finalistke za mis Slovenije, ki bo slovenske barve zastopala tudi na izboru za mis sveta 2011. Vse udeleženke predizborov bodo prejele darila sponzorjev, finalistke in zmagovalko izbora pa čakajo bogate nagrade.