Na travi skoraj ni bilo prostega kotička. Foto: MMC RTV SLO
Na travi skoraj ni bilo prostega kotička. Foto: MMC RTV SLO
Striptiz Francija Keka
Norenje množice ob Atomikih

Na tradicionalni prireditvi Pozdrav poletju, ki jo že vrsto let pripravlja Radio Hit, so se mladi tudi letos zabavali od popoldanskih do zgodnjih jutranjih ur. V obsežnem programu so na Kongresnem trgu nastopili številni znani in malo manj znani slovenski glasbeniki in skupaj z mladimi podravili poletje in predvsem počitnice.

Na odru so se tako zvrstili dekleta iz skupine Foxy teens, Petra Pečovnik, Natalija Verboten, Rok Kosmač, Omar Naber, Petra Slapar, Manca Špik, Kristina, Domen Kumer, Brigita Šuler, Saša Lendero, Tanja Žagar, pa skupine Stereotipi, Bohem, Zablujena generacija, Kingston in še mnogi drugi.

Oder sta voditelja Robert Pečnik - Pečo in Špela Močnik prepustila tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ki je pozdravil tako nastopajoče kot tudi zabave želno množico. Precejšen aplavz (in vsesplošno navdušenje) pa je požel organizator festivala Rock Otočec Franci Kek, ki je na odru izvedel pravi striptiz. Kako je bilo slačenje videti, si lahko ogledate v videoposnetku na desni.

Prvi, ki so množico, v kateri so prevladovali dijaki, malce bolj razgreli, so bili člani idrijske zasedbe Zablujena generacija. Zanimivo: mladi, ki so z neverjetnim navdušenjem plesali, skakali in kričali ob ritmih pesmi Kdo hoče plesati z menoj, so le kakšno uro pozneje še z večjim navušenjem skupaj s Špelo, Tejči, Janijem in Frai Tonijem kričali: "Hop, Marinka ..." in "Toni je pa ribo ujel ...". Kako je ob zvokih harmonike rajala množica, si lahko ogledate v videoposnetku na desni. Eden izmed vrhucev večera je bil tudi nastop Saše Lendero, ki je v slogu prave glasbene dive pozdravila osnovno- in srednješolce.

Poletno druženje mladih se je končalo šele v zgodnjih jutranjih urah.

T. K.

Striptiz Francija Keka
Norenje množice ob Atomikih