25. marca bo v Novi Gorici potekala finalna prireditev Mortadeljade. Foto: MMC RTV SLO
25. marca bo v Novi Gorici potekala finalna prireditev Mortadeljade. Foto: MMC RTV SLO

Mortadeljada, je bila tako kot vsako leto izjemno dobro obiskana - poleg goriških oziroma primorskih študentov je bilo mogoče videti tudi številne druge, zabave željnih študentov, ki so uživali ob goriški kulinarični posebnosti - mortadeli in predvsem pestri glasbeni ponudbi.

Vrata prizorišča ob Celovški so se sicer odprla ob 21.00, ko je z uvodnim ogrevanjem pričel DJ Lovro. Sledili so mu Happy ol McWeasel in Zmelkoow. Za njimi je oder zasedel Vlado Kreslin, takoj za njim pa obljubljeno presenečenje v postavi Slavka Ivančiča. V svojem slogu so Mortadeljado sklenili skoraj vsakoletni gostje Kingstoni.

Poleg osrednjega velikega odra je bil obiskovalcem na voljo tudi poseben šotor z elektronsko glasbo, ki so jo vrteli znani slovenski mojstri gramofonov: DJ Jaka, DJ Shark in DJ Sylvain.

Veliko zabavo so letos že organizirali v dveh drugih univerzitetnih mestih, Mariboru in Portorožu, če pa ste ljubljansko Mortadeljado morda zamudili, se lahko 25. marca odpravite v Novo Gorico, kjer bo potekala finalna prireditev.

J. R.