Zoran Predin želi predstaviti Štajersko v dobri luči in širiti dobro voljo. Foto: RTV Slo
Zoran Predin želi predstaviti Štajersko v dobri luči in širiti dobro voljo. Foto: RTV Slo
Na Štajerski noči ne smejo manjkati niti Mi2.

Po raznih "pokrajinsko obarvanih" zabavah, kot so dolenjska Cvičkarija, primorska Mortadeljada in prekmurska Bujta repa, je nastopil čas za Štajersko noč. Po mnenju organizatorjev je za novi začetek najprimernejši vrhunski rockovski koncert, kjer ne smejo manjkati znani Štajerci, kot sta Zoran Predin z zasedbo Lačni Franz in ponovno "oživljeni" MI2.

Zoran Predin - Zoki je za MMC povedal, da je namen Štajerske noči "obnoviti oziroma spremeniti zastarel imidž Štajerske, ki je ostal le na nivoju navijačev". Po njegovem mnenju v Ljubljani do zdaj ni bilo prireditve, na kateri bi bil predstavljen štajerski pogled na svet. "Prireditev je namenjena predvsem Ljubljančanom, in sicer želimo pokazati, kaj je na Štajerskem dobrega, in širiti dobro voljo," je dodal.

Štajerska noč bo tradicionalna
Do pomadi se nameravajo Štajerci predstaviti še v drugih slovenskih pokrajinah, na Dolenjskem, Notranjskem in Primorskem. Naslednje leto pa nameravajo prireditev še razširiti z drugimi dejavnostmi, o katerih pa je po Predinovih besedah še prezgodaj govoriti.

Se boste tudi vi udeležili Štajerske noči? Delite vesele trenutke tudi z drugimi uporabniki Mojega spleta.

Napravite mi to deželo spet veselo!
Po besedah Predina so si moto letošnje Štajerske noči Naredite mi to deželo spet veselo "sposodili" od neznanega avtorja napisa na zidu pred eno izmed ljubljanskih fakultet.

A. M.