"Razvijanja se bomo lotili postopno, saj se ne želimo odtujiti od občinstva, ki se rado vrača." Foto: Organizator

Na dvorec Rakičan se vrača tradicionalni festival, a z novim imenom GRADFEST – organizatorji menijo, da si to po desetih letih namreč zasluži. "Želimo ga umestiti širše – kot enega največjih, če ne kar največji glasbeno-družinski festival med krompirjevimi počitnicami v Sloveniji," so še pojasnili. Priljubljeni dogodek, ki vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev ter popestri praznični konec krompirjevih počitnic in noč čarovnic, bo letos, že enajsto leto zapored.

Potekal bo tri dni – 30. in 31. oktobra ter 2. novembra. Tudi letos prinaša pester in bogat animacijski program, na velikem odru pa bo gostil dve večerni glasbeni zabavi za vse generacije. V sredo, 30. oktobra, bosta za dober odmerek nostalgije poskrbeli zasedbi Plavi orkestar in Drugo dugme. V Prekmurju bodo nastopili tudi glasbeni ustvarjalci Flirrt in Booom!, ki jih bo spremljal bend, v katerem igrajo nekdanji in sedanji člani skupin Joker Out, Ice on Fire, Fat Butlers in Smetnaki. Program se bo začel ob 20. uri in bo trajal vse do dveh zjutraj.

Četrtek, 31. oktober, je rezerviran za praznični družinski dan, ki ga bodo spletli Dejan Dogaja bend z muziko za žur in dodatnim enournim otroškim šovom. Lucija Ćirović bo nastopila z otroško predstavo Poklic coprnice Mice, na dvorec Rakičan pa prihajajo tudi vila Eksena in superheroji. Ob srednjeveškem programu in animaciji bodo obiskovalcem na voljo tudi napihljiva igrala, poslikava obraza, čarovnik, foto in živalski kotiček ter ustvarjalne delavnice. Dogajalo se bo med 12. in 19. uro.

Po dnevu premora zaradi dneva spomina na mrtve, v soboto, 2. novembra, sledi še udaren večerni zaključek s tremi mojstri zabave, ki bodo oder zavzeli med 20. in 2. uro: Danijelo, Tanjo Žagar in Ansamblom Stil.

Veseli, da je lokalna skupnost dogodke na dvorcu Rakičan vzela za svoje

Koncept in program GRADFESTA 2024 je kolektiv RIS Rakičan zasnoval z zunanjim partnerjem. "Kot rečeno, želimo tradicionalnemu druženju ob začetku krompirjevih počitnic po desetletju vdihniti nekaj sveže energije in ga še razvijati. Tega se bomo lotili postopno, saj se ne želimo odtujiti od občinstva, ki se rado vrača, želimo pa pritegniti tudi nove obiskovalce," so delili organizatorji.

Dodali so, da so veseli, da je lokalna skupnost dogodke na dvorcu Rakičan vzela za svoje. "Tudi z glasbenimi in drugimi dejavnostmi Rakičan spoznavajo obiskovalci iz širše regije in cele Slovenije, ki tako odkrijejo tudi njegove kulturne, etnografske, rekreativne in gastronomske značilnosti," so še poudarili.