Ana Marija ali Pipi - kdo je bolj izpilil plesne korake in bo zdržal tudi kondicijsko? Foto: Žiga Culiberg
Ana Marija ali Pipi - kdo je bolj izpilil plesne korake in bo zdržal tudi kondicijsko? Foto: Žiga Culiberg
April
Lady Gaga? Ne, to je Slovenka April, ki se bo premierno predstavila v Spet doma. Foto: Tanja Zrinski

Po vrsti. Ženske barve je v velikonočni oddaji zastopala plavolasa igralka Nina Ivanič, ki se je v sredo kot (pretirano) ukazovalna žena predstavila v novem slovenskem filmu Vlomilci delajo poleti, sicer pa je članica Dramskega odra mladih v Ljubljani in mati dveh sinov.

Ob njej je sedel človek mnogih konjičkov - evropski poslanec in dvakratni zunanji minister, pilot, čebelar, glasnik boja proti raku in pozitivnih učinkov posta, avtor nove knjige, priložnostni muzikant, oče treh otrok in še kaj. Seveda, to je Lojze Peterle.

Oddajo Spet doma si lahko vsako nedeljo ogledate od 19.55 naprej na TV Slovenija 1 ali prek MMC-ja. Pokukate pa lahko tudi na spletno stran oddaje.

Tretji gost ni bil prav nič manj zanimiv, le morda ga niste boste prepoznali v prvem hipu. Ribič Pepe, ki navdušuje otroke v istoimenski TV-oddaji, je namreč slekel svoja oblačila (in si odstranil brke), pod njimi pa se je pokazal Igor Ribič, ki je po izobrazbi akademski slikar in grafični oblikovalec. Je pa tudi, kot sam pravi, upokojeni glasbenik, odličen pianist, ki je bil nekdaj član priljubljene pop zasedbe Gu-gu. In tudi pri njemu doma je razigrano, saj ima kar štiri otroke.

Tri dame bodo pokazale glasbeni razpon
Pogovor so prekinile tri pevske točke - Brigita Šuler je zapela skladbo Para me, s katero se je pred kratkim predstavila na Emi, Ylenia je zapela balado Priznam, morda najbolj nestrpno pa smo čakali na odkritje slovenske glasbene scene, pevko April, saj se njena "nalezljiva" pesem Sam boš šel domov že vztrajno vrti po radijskih postajah, zvečer pa je pokazala tudi svoj stas.

Kako dobri so bili treningi?
Najtežjo nalogo sta kot običajno imela dva plesna para na turnirju Zvezde plešejo. Josip Miani - Pipi, ki ga plesnih osnov uči Anna Mashchyts, se je pohvalil, da je od prvega nastopa izgubil dve kilograma in pridobil tudi nekaj kondicije. "Želim, da najin nastop izpade tragikomedija, saj nisem za dramo," je dejal član zasedbe Karma.

Njegovemu plesnemu znanju se je po robu postavila gostobesedna Ana Marija Mitić v paru s plesalcem Damirjem Halužanom, ki jo je ritem glasbe in plesa povsem zasvojil. Po prvem nastopu je bila polna samohvale, za tokrat pa je napovedala: "Švic bo šprical, treba bo obdržati koncentracijo."

Oglejte si posnetka z vaj plesnih parov.

Josip Miani - Pipi in Anna Mashchyts

Ana Marija Mitić in Damir Halužan