Mateja Koren in Franci Kek za 18. Rock Otočec obljubljata še kakšno 'vroče' ime iz tujine. Foto: MMC RTV SLO
Mateja Koren in Franci Kek za 18. Rock Otočec obljubljata še kakšno 'vroče' ime iz tujine. Foto: MMC RTV SLO
The Subways so se lani na Otočcu odlično počutili, občinstvo jih je toplo sprejelo. Foto: MMC RTV SLO

V prostorih Kina Šiška je bila prva letošnja novinarska konferenca o Rock Otočcu, ki so jo tudi neposredno prenašali prek spleta.

Na dogodku so Franci Kek, Mateja Koren in Tadej Kapš predstavili štiridnevno dogajanje med 28. junijem in 1. julijem, poznopopoldanski in celovečerni program v Kinu Šiška 25. marca, predizbore in prenovljeno spletno stran festivala.

"Presežek vseh prejšnjih"
Kot je povedal ustanovitelj dolenjskega vsakoletnega glasbenega rajanja Franci Kek, bo 18. Rock Otočec, ki bo letos trajal štiri dni, "presežek vseh prejšnjih".

Ker Rock Otočec spada v projekt Evropska prestolnica kulture, bodo na prvi dan festivala uprizorili rockopero Človek z bombami avtorja Matjaža Bergerja, ravnatelja novomeškega Anton Podbevšek Teatra. Glavni glasbeni nosilec projekta so Siddharta, glasbo že piše Peter Penko. Kek je razkril še, da bo eno glavnih imen letošnje izdaje festivala energična zasedba Gogol Bordello.

Še vsaj nekdo iz "višjega ranga"
Že 25. marca pa bo v organizaciji festivala v Kinu Šiška dogodek ob koncu Slovenskega tedna glasbe, katerega osrednje ime bodo Britanci The Subways, lanska "uspešnica" z Otočca, med nastopajočimi bodo tudi S.A.R.S., Passogigante in Adam.

Mateja Koren, ki skrbi za prijavo zasedb, pravi, da se za nastope na festivalu dogovarjajo še z več tujimi zasedbami, Kek pa je dodal, da pričakujejo vsaj eno iz "višjega ranga".