Intenziteta padavin letos ne bo taka, da bo treba odpreti dežnik,
Intenziteta padavin letos ne bo taka, da bo treba odpreti dežnik, "le pelerino imeti", napovedujejo vremenoslovci. Foto: BoBo
Gneča na poti v Planico

"Jutri bo dokaj sončno, popoldne pa bodo počasi mogoče pooblačitve. V noči na nedeljo in v nedeljo lahko nato pade kakšna malenkost, vendar poudarimo, da bo šlo le za rahle padavine," je za MMC pojasnil dežurni vremenoslovec Janez Markošek.

Njihova intenziteta pa ne bo taka, da bo treba odpreti dežnik, "le pelerino imeti", v smehu miri Markošek.

Veter ne bo močan
Ker pa bo snežna meja prav okoli 1000 metrov nad morjem, Planica in Kranjska Gora pa ležita na dobrih 800 metrih nadmorske višine, vremenoslovci še ne morejo natančno določiti, ali bo šlo za rahel dež, sneg ali pa kombinacijo obojega.

V soboto zjutraj bodo temperature še pod ničlo, zvečer bo še pihal šibak jugozahodnik, v nedeljo zjutraj pa bo že topleje in se bo termometer dvignil nad ledišče, na okoli dve stopinji Celzija.

Zabave ne bo manjkalo
Rajanje v Zgornjesavki dolini se začenja že danes, po tekmi bo veselo v Planici, nato pa se bo zabava preselila v Rateče, kjer bosta zabava s skupino Zahod Band in podelitev štartnih številk za sobotno tekmo.

V Planici bo ves konec tedna za druženje, nagradne igre in glasbo skrbel Val 202, vrhunec zabave pa bo v soboto zvečer ob 18. uri v Kranjski Gori, kjer bodo pred dvorano Vitranc na prostem igrali Rock Partyzani in Atomik Harmonik, iz kranjskogorske turistične organizacije pa sporočajo tudi, da bo bar hotela Suite Klass v petek in soboto gostil "sexy zimski vikend zabave".

Gneča na poti v Planico