Jure Mastnak je z oponašanjem stopil na žulj Srečku Katancu, sicer pa veliko pritožb ne dobiva, je med drugim razkril v spletnem klepetu. Foto: MMC RTV SLO
Jure Mastnak je z oponašanjem stopil na žulj Srečku Katancu, sicer pa veliko pritožb ne dobiva, je med drugim razkril v spletnem klepetu. Foto: MMC RTV SLO

Tudi premierja Boruta Pahorja je že poskušal oponašati, a mu ni uspelo in ta lik raje prepušča kolegu Tilnu Artaču. Mastnak, ki smo ga gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici, je povedal, da je talent odkril že v zgodnji mladosti, začelo se je z risankami. Kot pravi, je "talent v bistvu že v tebi, kaj posebnega se ne da naučiti, samo priklicati ga moraš". Pri ustvarjanju likov pa gre, vsaj pri njem, tako, da moraš lik najprej začutiti.

Celoten klepet, v katerem je Jure, tudi športni novinar, napovedal zmagovalca Dirke po Franciji, preberite tukaj.
Obama pač ni "Jurij Grm mlajši"
Na vprašanje, ali bo kdo iz ekipe Radia Ga-ga in Hri-barja oponašal zdajšnjega ameriškega predsednika, je Jure odgovoril, da sta poskušala že oba z Juretom Godlerjem, a v šali dodal, da to pač ni lik, kakršen je bil "Jurij Grm mlajši".

O tem, kdo izmed mlajših ustvarjalcev omenjenih oddaj bi v voditeljski vlogi lahko nasledil Saša Hribarja, pa fantje ne razmišljajo, saj je Sašo še vedno sestavni del ekipe. Kaj pa druženje zunaj delovnega časa? "Po navadi se po Ga-gaju ne veselimo, kajti takoj po oddaji imamo že sestanek za večerno snemanje Hri-barja, po snemanju oddaje na televiziji pa gremo kdaj zvrnit kako šilce ali dve."

Na dopust v "Piranski zaljev"
Mastnak, ki sinhronizira tudi risanke, je povedal še, da se med snemanji dogaja veliko zabavnih stvari. "Recimo s Kuntnerjem včasih posnamemo zraven še kakšno zabavno sinhronizacijo, ki ni ravno za v javnost ... Veliko smeha v glavnem."

Pa dopust? "Hehe, na Hrvaško, ampak zelo blizu slovenske obale ... Praktično v Piranski zaljev, kjer imam pred sabo Portorož in Piran," je še razkril Mastnak.