Nina Osenar še naprej navdušuje in budi zanimanje. Foto: Uradna stran Nine Osenar
Nina Osenar še naprej navdušuje in budi zanimanje. Foto: Uradna stran Nine Osenar
Jan Plestenjak
Jan je na prvem mestu pri moških.

Bralci so tudi letos v iskalnik najpogosteje odtipkali igre (več kot 3,5 milijona iskanj), sledijo pa jim poizvedbe 24ur, vreme, avto.net, email, google, bolha, seks, telefonski imenik, horoskop.

In kako je pri moških? Tudi tu so pri vrhu pevci. Najbolj iskan moški v letu 2007 je Jan Plestenjak, na drugem mestu je Lepi Dasa, na tretjem pa Domen Kumer.

Prvo mesto si je priplaval Strel
Na športnem področju je prvo mesto na lestvici najbolj iskanih slovenskih športnikov in športnic zasedel maratonski plavalec Martin Strel (letos je preplaval Amazonko) pred smučarko Tino Maze (njeni rezultati so bili v letošnjem letu manj zadovoljivi) in ekstremnim kolesarjem Juretom Robičem, ki je letos še tretjič slavil na dirki čez Ameriko (RAAM).

Najbolj iskan igralec v letošnjem letu je Jurij Zrnec, sledi mu Matjaž Javšnik, tretje mesto pripada igralki Tini Gorenjak.

Drni pred Janšo in Türkom
Najbolj iskane turistične destinacije v Sloveniji so Kranjska Gora, Rogla in Portorož.

Med slovenskimi politiki je bil v letu 2007 najbolj iskan predsednik države Janez Drnovšek, sledi mu premier Janez Janša in na tretjem mestu novoizvoljeni predsednik Slovenije Danilo Türk.

Najbolj iskan blog letošnjega leta so Jonasovi Zapisi (jonas.blog.siol.net), sledita mu 100 % Irony Free Blog (www2.blog.siol.net/) in blog Hada, pisca, ki je kritičen do vsega in vseh (www.had.si/blog).