Talentiranega igralca ste izbrali za najbolj zaželenega Slovenca. Foto: RTV SLO
Talentiranega igralca ste izbrali za najbolj zaželenega Slovenca. Foto: RTV SLO
Nina Osenar
Mlada lepotička Nina je tista Slovenka, ki bi jo največ naših bralcev vzelo s seboj na samotni otok. Foto: RTV SLO
Odločali ste se, katerega Slovenca in katero Slovenko bi vzeli s seboj na samotni otok. Foto: EPA

V finalu, ki je trajalo od 19. do 25. aprila, je Nina Osenar dobila kar 48 odstotkov od 4.185 glasov, ki ste jih namenili ženskim finalistkam. Prav tako prepričljivo je med moškimi finalisti slavil Jurij Zrnec, ki je dobil 49 odstotkov od 3.143 glasov.

V finalu ste izbirali med Sašo Einsiedler, Neisho, Nino Ivanič, Evo Irgl, Saro Isakovič, Anjo Tomažin in Nino Osenar ter med Dragom Kosom, Tomijem Megličem, Jurijem Zrnecem, Borutom Pahorjem, Urošem Zormanom, Ladom Bizovičarjem in Aleksandrom Čeferinom.
V času trajanja naše spletne akcije, kjer smo izbirali najbolj zaželene Slovence, ste svojim favoritom skupno namenili kar 62.492 glasov, 55.164 v predtekmovanju in 7.328 v finalu.

Oba zmagovalca prepričljivo
Nina Osenar je slavila pred Anjo Tomažin, ki je zbrala 16 odstotkov, Saro Isakovič, ki jih je imela 13, Nino Ivanič, ki jih je dobila 8, Neisho in Evo Irgl, ki sta obe pristali pri šestih, Saša Einsiedler pa pri dveh odstotkih vaših glasov. Jurij Zrnec je ugnal Tomija Megliča, ki je imel 14 odstotkov, tik za njim sta bila Lado Bizovičar s trinajstimi in Uroš Zorman z dvanajstimi odstotki, Aleksander Čeferin jih je osvojil pet, Drago Kos štiri, Borut Pahor pa dva odstotka vaših glasov.

Za kaj je sploh šlo?
Odločiti ste se morali, katerega Slovenca in Slovenko bi vzeli s seboj na samotni otok v Tihem oceanu. Nekoga, ki vas spravlja v smeh. Nekoga, na katerem bi si samo pasli oči. Nekoga, ki ga občudujete. Nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjali pozno v noč. Spraševali smo vas torej, ob katerem Slovencu in Slovenki z našega začetnega seznama, na katerem je bilo 112 Slovencev, vas torej prime, da bi pripravili kovček in rezervirali letalsko vozovnico?

Predtekmovanje in finale
56 Slovenk in 56 Slovencev smo razdelili v sedem kategorij, zmagovalci posamezne kategorije pa so se po dveh tednih predtekmovanja uvrstili v veliki finale.Glasovanje se je začelo v petek, 6. aprila, do konca predtekmovanja, v četrtek, 19. aprila, pa ste oddali 22.448 glasov za najbolj zaželene slovenske moške in 29.716 za najbolj zaželene slovenske ženske.

Nina in Jure sta naj naj
V finale se je torej uvrstilo 14 vaših izbrancev, vaši glasovi pa so torej odločili, da sta Nina Osenar in Jurij Zrnec postala najbolj zaželena Slovenka in Slovenec po mnenju bralcev našega spletnega portala.