Vremenoslovec ne verjame v učinkovitost diet. Foto: MMC RTV SLO
Vremenoslovec ne verjame v učinkovitost diet. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav zima še ni rekla zadnje, se nekateri že vneto pripravljajo na poletje in se v želji po popolnem telesu zatekajo k preizkušanju raznih diet. "Osebno verjamem samo v eno dieto. ki zveni malce grobo, je pa edina, ki dolgoročno deluje. Reče se ji 'manj jej' ali bolj francosko zveneče 'manjžri'," se je pošalil Bulc, ki sicer velja za gurmana.

Bulc in Pečenko pa sta svoje poglede v Piramidi delila z imitatorjem Marjanom Šarcem.

"V poklicu turističnega novinarja, ko si vedno izpostavljen raznim promocijam in pokušanjem hrane in pijače po službeni dolžnosti, je to edina možna dieta," je razložil Bulc. Po drugi strani pa je prepričan, da dieta nima učinka, če človek zanemarja gibanje. "Bistven je ustrezen način življenja, katerega pomemben del je tudi prehranjevanje," je prepričan Bulc.

Poleg o dietah so gostje govorili še o sporih med slovenskimi športniki in funkcionarji, nevzdržnih pogojih v gradbeništvu in o lastništvu Postojnske jame.

Da je disciplina pomemben dejavnik, se strinja tudi Pečenko: "Moramo poslušati samega sebe. In vedno obstaja neka srednja pot." Sam priznava, da ni nikoli preizkušal učinkovitosti diet. "Poskušam živeti čim bolj zdravo in uživam vegetarijansko hrano," je dodal vremenoslovec.