Zmagovalni šopek treh lepotic na letošnjem tekmovanju za mis Slovenije. Foto: RTV SLO
Zmagovalni šopek treh lepotic na letošnjem tekmovanju za mis Slovenije. Foto: RTV SLO
Nataša Pinoza
Sevničanka Nataša Pinoza je julija kot predstavnica Slovenije nastopila na svetovnem izboru za mis Universe. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar in Živa Vadnov
Sanja Grohar je junija izgubila naslov uradno najlepše Slovenke, že oktobra pa je bila izbrana za usodno žensko letošnjega leta. Laskavi naziv je nasledila po lanski zmagovalki Živi Vadnov. Foto: RTV SLO
Jure Butorac

Modno kolo se je tudi letos zavrtelo ob pomoči smeha, solz, zmag, porazov, velikih in tudi malo manjših uspehov. Nobeni slovenski misici namreč ni uspela vidnejša uvrstitev na svetovnih tekmovanjih ...

Že januarja smo dobili naj gospo Slovenije - naziv, ki si ga je prislužila 25-letna Antonija Novak in tako odpotovala v Rusijo na finalni izbor za najlepšo gospo sveta - pogoj za prijavo na to tekmovanje pa je zakonski stan. Poročena pa ni 22-letna Sevničanka Nataša Pinoza, ki je februarja postala mis Universe, julija pa je odpotovala v Združene države Amerike, kjer se je udeležila svetovnega izbora tega tekmovanja.

Dvakrat v enem mesecu
Merima Čatić je bila februarja izbrana za Miss Hit Stars, april pa je bil zelo uspešen za mlado lepotičko Anetko Salihovič, ki je takrat postala mis športa in tudi prva spremljevalka mis hostes 23. avtomobilskega salona Celje, kjer je mis postala Anja Slatinšek.

Sanja brez ...
Uradno najlepšo Slovenko letošnjega leta smo dobili konec julija v portoroškem Avditoriju. 25-letna Iris Mulej je postala mis Slovenije 2006, prva spremljevalka je bila Katarina Jurkovič in druga Vanja Ivanovič. Iris je krono prejela iz rok lanske zmagovalke Sanje Grohar, ki je nekaj dni zatem odvrgla svoja oblačila in pozirala za izbrano revijo. Mulejeva je konec poletja odpotovala na Poljsko, kjer so izbirali mis sveta. Za najlepšo na svetu so 30. septembra okronali plavolaso češko lepotico Tatano Kucharovo, naša Iris pa se je domov vrnila praznih rok.

... in Sanja z!
Čeprav je Sanja Grohar junija predala svoj naziv najlepše Slovenke, se je oktobra okitila z novim naslovom. Izbrana je bila namreč za najusodnejšo žensko tega leta.

Poletje in vino
Poleti so podelili naslov mis mivke, ki si ga je prislužila 19-letna Mariborčanka Aida Muratovič in pa naziv mis tanga, ki je pripadel plavolasi ljubljanski starleti Almi Brdžanovič. Slovenci se tudi letos nismo izneverili pivski tradiciji, saj smo avgusta okronali kraljico terana, 28-letno Martino Rebula, novembra pa še vinsko kraljico 19-letno Majo Benčina.

Tudi fantje so naj naj
Tudi med moškimi je kar nekaj lepotcev prejelo naziv najlepšega. In enemu od njih je uspelo to, kar ni nobeni dolgonogi slovenski lepotici. Pirančan Jure Butorac je na svetovnem izboru za najbolj čednega Zemljana pometel z vso konkurenco in zmagal. Naj fant poletja je postal 26-letni Matjaž Kermelj, naj smrkavec 18-letni Klemen Kovačič, naj fant podeželja pa Štajerc Vilko Peserl.

T. H.