Dejan Pevčevič in njegova soplesalka Maja med čakanjem na glasove, ki so jih gledalci največ namenili prav njima. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Pevčevič in njegova soplesalka Maja med čakanjem na glasove, ki so jih gledalci največ namenili prav njima. Foto: MMC RTV SLO
Gašper in Valerija
Dejan in Maja
Dennis in Katja

Tokrat so svoje moči merili moški del voditeljskega para pri oddaji NLP Dejan Pevčevič s soplesalko Majo, pevec in plesalec Dennis s Katjo ter igralec in voditelj otroške oddaje Umko Gašper Jarni s soplesalko Valerijo. Največ glasov sta osvojila Dejan in Maja, ki sta se s tem uvrstila naprej in sta tako še v igri. Dan po nastopu, ko so občutki še sveži, smo poklicali Dejana in Dennisa, da nam povesta kaj o svojih nastopih. Gašperja pa nismo uspeli priklicati, saj je že danes "pobegnil" v London.

Izziv posebne vrste
Dennis nam je povedal, da je s svojim nastopom s soplesalko Katjo zelo zadovoljen, čeprav si nastopa še ni utegnil pogledati, a nam je v isti sapi zatrdil, da bo to storil čim prej. Dennisa smo ujeli ravno med vajo z njegovimi mladimi varovanci, ki so mu komaj pustili, da smo opravili pogovor. Mladostniška razposajenost pač. Sicer nam je Dennis ponovil že rečeno, da je zelo vesel, da se je udeležil Zvezd plešejo, saj si je s temi plesi lepo popestril svoje sicer s plesom obarvano življenje: "To je bilo čisto nekaj drugega kot hip hop in užival sem, vse skupaj pa sem dojemal spontano, kot izziv." Za ta ples sta sicer načrtovala nekaj težjih prvin oziroma plesnih korakov, a sta se na koncu odločila za nekoliko lažjo različico. Na vaji smo videli, da se je Dennis kar nekajkrat zmotil, a se na nastopu ni pustil motiti in s soplesalko sta prepričala 3.315 gledalcev, da so jima namenili svoj glas.

Oder je preveč drsel
Pogovarjali smo se tudi z Dejanom Pevčevičem, ki je s soplesalko Majo, sicer že zmagovalko Zvezd plešejo z Markom Vozljem, prepričljivo osvojil največ glasov, kar 8.575. Z Majo sta se zavrtela v ritmih sambe, Dejan pa nam je povedal, da je s plesnim nastopom zelo zadovoljen. Ko smo ga povprašali še o preostalih dveh parih, nam je odgovoril, da je imel toliko opravka s samim seboj, da se je moral posvetiti predvsem sebi in se z vsemi "tekmeci" sploh ni ukvarjal. "Nekaj je res, vsak od nas je dal vse od sebe, vsak se je potrudil po najboljših močeh," je prepričan Dejan. O svoji plesalki Maji, ki jo je ocenil kot prijazno in nepopustljivo, govori v samih presežnikih: "Ni le odlična plesalka, ampak zelo v redu tudi kot ženska." Na tej točki je omenil tudi njenega plesnega in hkrati zasebnega partnerja Petra, ki jima je občasno pomagal na vajah in je zagotovo tudi on zaslužen za končni uspeh. Glede samega plesa, temperamentne sambe, je Dejan povedal, da je bilo treba sicer ob vnaprej določenih korakih tudi improvizirati, saj včasih pride do ovir, ki jih moraš premagati: "Oder je zelo drsel in Maja se ni mogla odriniti v zrak tako, kot bi hotela, zato sem se moral hitro znajti. V ponedeljek sta si s soplesalko vzela prosto, nato pa že sledi učenje novih korakov za naslednji izziv.

Jure Rejec

Gašper in Valerija
Dejan in Maja
Dennis in Katja