V kategoriji misice, manekenke, ki ste ji za zdaj namenili največ glasov, trenutno vodi Nina Osenar. Foto: RTV SLO
V kategoriji misice, manekenke, ki ste ji za zdaj namenili največ glasov, trenutno vodi Nina Osenar. Foto: RTV SLO
Jurij Zrnec
Najbolj prepričljivo v posamezni kategoriji vodi Jurij Zrnec, ki ste mu v kategoriji igralcev namenili kar 49 odstotkov vseh glasov. Foto: RTVSLO

Glasovanje se je začelo v petek, 6. aprila, do nedelje, 15. aprila, pa ste oddali nekaj več kot 20 tisoč glasov za najbolj zaželene slovenske ženske in nekaj manj kot 18 tisoč za najbolj zaželene slovenske moške.

Največ glasov posamezni kategoriji ste namenili skupini manekenke, misice, in to nekaj manj kot 3.500. V tej skupini za zdaj vodi Nina Osenar z 23 odstotki. Med damami je zdaj prvem mestu Saša Einsiedler z 28, med glasbenicami Neisha z 22, med igralkami Nina Ivanič z 20 in med voditeljicami Anja Tomažin s 34 odstotki. V kategoriji političark je na prvem mestu trdno zasidrana Eva Irgl z 42 odstotki, nasprotno pa se med športnicami bije hud boj med Saro Isakovič in Tino Maze - obe imata 28 odstotkov vseh vaših glasov.

Drago ali Samuel?
Zelo izenačen boj je tudi v moški kategoriji šarmerji, kjer Drago Kos vodi pred Samuelom le za odstotek. Najbolj trdno sta na prvem mestu trenutno zasidrana Jurij Zrnec z 49 odstotki med igralci in Aleksander Čeferin s 46 odstotki med poslovneži. Med pevci vodi Tomi Meglič s 30, med voditelji Lado Bizovičar z 28, med športniki Uroš Zorman z 21 in med politiki Borut Pahor s 25 odstotki glasov.

V četrtek konec predizbora
Za vaše izbrance v omenjenih kategorijah lahko glasujete še do četrtka, 19. aprila, do 22. ure. Nato pa bomo razglasili zmagovalce v posameznih kategorijah, ki se bodo uvrstili v veliki finale, kjer boste lahko še nekaj dni izbirali med štirinajstimi finalisti in finalistkami - zmagovalci in zmagovalkami posameznih kategorij. 25. aprila pa bomo razglasili najbolj zaželenega Slovenca in najbolj zaželeno Slovenko po izboru obiskovalcev našega spletnega portala. Zmagovalca bosta seveda tista, ki bosta prejela največ vaših glasov.