Tadeja Ternar v obleki, ki jo je oblikovala Maja Ferme, in z nakitom, ki ga bo nosila na Kitajskem. Foto: RTV SLO/J. S.
Tadeja Ternar v obleki, ki jo je oblikovala Maja Ferme, in z nakitom, ki ga bo nosila na Kitajskem. Foto: RTV SLO/J. S.
Izjava oblikovalke Maje Ferme
Izjava Tadeje Ternar pred odhodom

Mis Slovenije se je v ljubljanskem nakupovalnem središču še zadnjič predstavila medijem. Prav tako so predstavili obleko Maje Ferme, ki jo bo Tadeja nosila na finalnem izboru na otoku Hainan.

Prekmurka Tadeja Ternar je bila v svojih izjavah že skorajda tradicionalno redkobesedna. Povedala je, da se bo potrudila po svojih najboljših močeh in predstavila Slovenijo v najlepši luči. Obenem se je ob tej priložnosti zahvalila vsem, ki so ji kakor koli stali ob strani, še posebej pa svojemu "začasnemu očetu", Zdravku Geržini.

Tadeja bo na Kitajskem preživela dober mesec
Tadeja se bo na otok Hainan odpravila 1. novembra, kjer bo preživela prva dva tedna, nato pa se bodo dekleta, okrog 120, odpravila v Peking. Po ogledu glavnega mesta se bodo kandidatke za najprestižnejšo lepotno krono vrnile v mesto Sania na otoku Hainan, kjer bodo potekale priprave na veliki finale. V tem času bodo tekmovanja v različnih kategorijah, kot npr. šport, kjer bo naša misica tekmovala v tenisu, odbojki, skoku v daljino in seveda šahu. Predvsem v šahu bo kot nekdanja udeleženka državnih prvenstev prav gotovo med favoritkami. Če bo 20-letni Tadeji uspelo zmagati v eni izmed kategorij, se bo neposredno uvrstila v finale.

Obleka z naravnimi motivi in kristali iz Rogaške
Obleka Maje Ferme, ki je bila izbrana na natečaju revije Elle, kjer je osvojila prvo nagrado, je zares čudovita kreacija iz svile, potiskana z motivi iz narave, od koder je oblikovalka tudi črpala svoj navdih. Kreacija se bo med drugim potegovala tudi za mednarodno kreatorsko nagrado.

V prvem videoprispevku smo Tadejo vprašali, kakšen bi bil njen odziv, če bi jo razglasili za mis sveta.

V drugem videoprispevku smo povprašali oblikovalko Majo Ferme, ali se bo - glede na to, da bo izbor 1. decembra - na Tadejini obleki pojavila tudi rdeča pentlja.

J. S.

Izjava oblikovalke Maje Ferme
Izjava Tadeje Ternar pred odhodom