V nedeljo se bo v oddajo Zvezde pojejo iz Beograda oglasila tudi Rebeka Dremelj. Foto: MMC RTV SLO
V nedeljo se bo v oddajo Zvezde pojejo iz Beograda oglasila tudi Rebeka Dremelj. Foto: MMC RTV SLO
Marko Pavliha z Aniko Horvat
Jože Andrejaš z Apolonio
Andrej Velkavrh z Regino

Rebeka in slovenski komentator prenosa Evrosonga Andrej Hofer bosta v Zvezdah pojejo razkrila še zadnje malenkosti, ki ju čakajo, medtem ko se pripravljata na torkov polfinalni večer. Rebeka je v petek nastopila tudi z glasbenimi zvezdami, kot so Željko Joksimović, Marija Šerifović idr.

Vremenoslovec s pevskimi izkušnjami
Andreja Velkavrha smo do zdaj poznali bolj kot napovedovalca vremena, zdaj pa se bo predstavil še v drugi vlogi. Svojo pevsko izkušnjo v oddaji ni želel povezovati z vremenom, zato se z Regino nista odločila na primer za glasbo Singin' in the rain, ampak bosta zapela klasiko Erica Claptona Tears in heaven.

Lahko bi celo rekli, da Andrej izhaja iz glasbene družine, saj se je na večjih družinskih srečanjih vedno pelo ljudske pesmi. Andreju in njegovi sestri je petje precej pomenilo in sta celo predlagala redna tedenska srečanja. Nostalgično se spominja časov, ko sta mama in oče vrtela gramofon in je čustveno navezan na srednjeveško in baročno glasbo.

Preizkusil se je tudi na Emi
Čeprav Jožeta Andrejaša bolj poznamo kot podjetnika in predsedniškega kandidata na zadnjih volitvah, je bila njegova prva poklicna želja ukvarjanje z glasbo. Nastopal je tudi v nekaterih glasbenih skupinah, a predvsem ljubiteljsko. Ko si je začel ustvarjati družino, je glasbo malo opustil, a zdaj pravi, da je znova čas zanjo.

Predsedniški kandidat TV-eksperimenta oddaje Hri-bar piše svoje pesmi, glasbo in besedila, letos pa je s Coletom Morettijem nastopil tudi na Emi. Sam pravi, da je po duši roker, zaigrati pa zna tudi na harmoniko, orglice, kitaro, bobne in saksofon.

Po Evi Irgl bo zapel še en politik
Marko Pavliha je mednarodno priznan pravni strokovnjak in redni profesor za gospodarsko, transportno in zavarovalno pravo, zadnja leta pa je znan tudi kot politik. Za glasbo ga je navdušil oče, ki je polprofesionalni glasbenik, klarinetist, že dobrih 60 let. Marko se je sprva učil igrati blok flavto, potem pa 6 let klasično kitaro, zunaj šole pa je z veseljem poprijel za orglice in seveda pel.

Bolj aktivno se je z glasbo ukvarjal do konca fakultete, s prijateljem sta celo posnela ploščo, na kateri se je znašlo vse: od rossover klasike, flamenka, ragtimea do bluesa. Z Aniko Horvat ju druži ljubezen do Primorske, zapela pa bosta skladbo Slavka Ivančiča Poišči me.

Marko Pavliha z Aniko Horvat
Jože Andrejaš z Apolonio
Andrej Velkavrh z Regino