Tadeja ne bo poučevala sama, okoli sebe je zbrala še tri
Tadeja ne bo poučevala sama, okoli sebe je zbrala še tri "učiteljice". Foto: Osebni arhiv
Tadeja Ternar
Tadeja je mis Slovenije z najdaljšim stažem. Foto: Osebni arhiv
Tadeja Ternar
Šolo bo odprla v domačih logih. Foto: Osebni arhiv

Lepa kodrolaska se vneto pripravlja na odprtje lastne manekenske šole, ki jo bo v začetku oktobra odprla v rodnem Pomurju, namenjena pa bo dekletom, fantom in otrokom. Tadeja je okoli sebe že zbrala tudi ekipo, ki ji bo pomagala pri šolanju manekenskega podmladka, v kateri je tudi Miša Margan, znana po nastopu v resničnostnem šovu Sanjska ženska.

Tadeja poudarja, da namen šole ni le posredovanje znanja iz sveta manekenstva, pač pa tudi učenje javnega nastopanja in pridobivanja samozavesti, pred uradnim odprtjem šole pa smo ji zastavili še nekaj vprašanj.


Od kod zamisel, da ustanovite manekensko šolo?
Že od nekdaj sem si želela razvijati to področje tudi v domačem kraju, saj česar podobnega v Pomurju še ni. V tujini in doma sem pridobila veliko izkušenj, ki jih zdaj želim deliti z vsemi našimi varovanci. Naj omenim, da namen šole ni le razvijati manekenk, temveč jih učiti tudi javnega nastopanja in samozavesti. Želim si, da pridobijo znanja, ki jim bodo koristila v vsakodnevnem življenju.

Kdo vse bo sodeloval pri delu z bodočimi manekenkami?
Ekipo sestavljajo Nina Rajbar, ki dela kot vaditeljica hoje, ima tudi manekenske izkušnje v tujini in doma; Tanja Zrinski, ki dela kot profesionalna fotografinja; kot zunanja sodelavka dela v ekipi tudi Miša Margan, ki skrbi za otroške plesne koreografije; pri vseh tečajih pa delam tudi sama. Prevzela sem otroški del šole, saj me delo z otroki že od nekdaj veseli, hkrati pa bom navzoča tudi pri tečajih za odrasle, saj jim želim s svojimi izkušnjami in nasveti pomagati uresničiti svoje sanje.

Komu je šola namenjena? Obstajajo kakšne starostne omejitve?
Šola je namenjena vsem, otroška manekensko-plesna šola vpisuje otroke od 4. leta starosti, tečaji za odrasle pa nimajo posebnih omejitev.

Česa vsega boste otroke oz. mlade učili?
Naučiti jih želimo manekenske hoje, modnih in plesnih koreografij ... predvsem pa tudi veliko koristnega za življenje, saj se vsi zavedamo, da sta javno nastopanje in samozavest človeka v današnjem svetu zelo pomembna.

Kdaj je pravi čas za učenje vsega, kar mora dobra manekenka/maneken znati? Je treba začeti že zgodaj v otroštvu?
Menim, da lahko že otroke vzgajamo v tej smeri, vendar premišljeno. Nikakor jih ne smemo s tem obremenjevati. Sama bi rada, da se počutijo prijetno in z veseljem obiskujejo tečaj. Želim jim ustvariti prijetno vzdušje, v katerem se bodo učili javno nastopati. Prav gotovo pa ni nikoli prepozno, sama sem začela pri komaj 17 letih.

Ste si vedno želeli delati z mladimi oz. prenašati svoje manekensko znanje na naslednje generacije?
Da, to me že od nekdaj veseli in vedno pravim, da je delo, ki ga opravljaš z veseljem, vedno dobro opravljeno, saj v njega vložiš vso svojo pozitivno energijo in zamisli.

Pred časom ste predstavili svojo kolekcijo oblačil. Ste tovrstno "podjetništvo" opustili ali se boste v oblikovanju še preizkusili?
Tudi kolekcijo še vedno predstavljamo in je na voljo v Poročnem salonu Sanja. Trenutno nove kolekcije še nismo delali, saj smo ves čas in trud vložili v šolo, prav gotovo pa nas čakajo novi izzivi tudi na tem področju.