Jernejeve predstave so večinoma razprodane. Foto: MMC RTV SLO
Jernejeve predstave so večinoma razprodane. Foto: MMC RTV SLO
Robert Gotar
Robert se z rezultati spletne igre ne strinja popolnoma. Foto: Osebna spletna stran

"Kot pravi moški sem tega naravnost vesel, saj to potrjuje, da imamo prav mi, ki imamo radi ženske," se je za MMC z rezultati spletnega tekmovanja strinjal igralec Jernej Kuntner. V "bitki", ki je od tekmovalcev zahtevala odgovore na 15 milijonov vprašanj, so se v vodstvu menjavali moški in ženske, vendar so na koncu ženske pokazale svojo premoč.

"Menim, da bi težko na podlagi spletnega ali kakršnega koli tekmovanja dokazali, da je en spol pametnejši. Po mojem mnenju je razmerje popolnoma enakovredno," je bil skeptičen svetovni prvak v igranju harmonike Robert Goter. Ženske so pravilno odgovorile na 4.088.139 vprašanj, moški pa na 4.077.596 vprašanj. "Želim si še mnogo takšnih spletnih tekmovanj," je še dodal Kuntner.

Poglede s Kuntnerjem in Gotarjem bo v nocojšnji oddaji Piramide ob 19.55 na prvem programu TV Slovenija delil še turistični novinar Drago Bulc.

Tekmovalci so se lahko pomerili v splošni razgledanosti o zabavi, znanosti in naravi, športu in prostem času, zgodovini, umetnosti, literaturi in geografiji ter ljudeh in krajih. Nežni spol je s 56,8 odstotka pravilnih odgovorih dominiral na področju zabave. Moški pa so bili boljši v znanosti, saj so pravilno odgovorili na 57 odstotkov vprašanj. Razlika se je pokazala tudi na področju športa, saj so moški odgovorili na dvakrat več vprašanj kot ženske. Spletna raziskava je namenjena izključno zabavi, že naslednja pa se začenja v tem mesecu.