Nina Ivanič meni, da bi morali materinskemu dnevu nameniti več pozornosti. Foto: RTV SLO
Nina Ivanič meni, da bi morali materinskemu dnevu nameniti več pozornosti. Foto: RTV SLO
Miša Molk
Miši Molk hčerka na materinski dan pokloni šopek. Foto: MMC RTV SLO

Igralko Nino Ivanič je na današnji dan opomnilo SMS-sporočilo, ki ji ga je poslala svakinja. "Zdajle bom pa takoj poklicala moža in ga spomnila, da mi bo prinesel kako rožico," je za MMC dejala Nina, ki pravi, da ji je ta praznik zaradi neskomercializiranosti mnogo ljubši kot dan žena ali pa valentinovo.

"Čeprav že tolikokrat slišano, pa vendar je res, da je biti mama najtežji poklic, zato je škoda, da ta praznik nima večjega pomena v družbi," je še dodala Nina, ki bo prav tako kot za 8. marec verjetno dobila kakšno voščilnico, ki jo bo izdelal starejši sin v šoli.

Saša se ni spomnila na praznik
Nekoliko pa smo presenetili s klicem Sašo Einsidler, ki ima glede na to, da pričakuje že petega otroka, veliko izkušenj z materinstvom. "Malce smo bolni in priznam, da se niti nisem spomnila, da je danes materinski dan," je dejala Saša. Velika družina nima v navadi kakšnega posebnega praznovanja, "dobim kakšno voščilnico ali malenkost od starejših otrok, ki so že v šoli ali vrtcu".

Miši hčerka podari šopek
Včasih je s kakšno malenkostjo, ki jo je izdelala v šoli, razveselila svojo mamo tudi Ula, hčerka Miše Molk. "Všeč mi je bilo, da so kaj izdelali v šoli in tako uporabili svojo domišljijo," je za MMC dejala Miša. Zdaj, ko je Ula že starejša, pa jo razveseli s kakšnim šopkom. "Zanjo je ta dan nekako samoumeven in vsako leto me obišče, da se malce pocrkljava in pogovoriva," je zaključila Miša in poudarila, da ima rada materinski dan.

A. M.