Nina Osenar in Sabina Remar sta razočarali organizatorje dobrodelne prireditve. Foto: MMC RTV SLO
Nina Osenar in Sabina Remar sta razočarali organizatorje dobrodelne prireditve. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković, Vlasta Nussdorfer, Zdenka Čebašek - Travnik
Zoran Janković, Vlasta Nussdorfer in Zdenka Čebašek - Travnik so se z veseljem odzvali povabilu organizatorjev. Foto: MMC RTV SLO
Erik Ferfolja
Erik Ferfolja gradi tudi pevsko kariero. Foto: MMC RTV SLO

Skupina mladih, imenovana DRIMTIM, je organizirala modno revijo, kjer so predstavili oblačila in nakit še neuveljavljenih oblikovalcev, vrhunec prireditve pa naj bi bili lepotici, ki bi se morali sprehoditi po modni pisti.

Čeprav so prireditev organizirali invalidi in je bila dobrodelne narave, saj so z njo želeli sporočiti, da je mogoče premostiti stereotipe, ki vladajo o invalidnih ljudeh v družbi, se lepotici na modni reviji nista prikazali.

Organizatorji so obema lepoticama poslali vabilo, da bi se udeležili njihove prireditve, in obe sta udeležbo potrdili, zato so ju na vabilu navedli kot častni gostji. Sabina Remar je pred tremi dnevi organizatorjem poslala elektronsko sporočilo, v katerem se je opravičila za izostanek: "Žal sporočam, da mi ne bo uspelo priti na dogodek. Se iskreno opravičujem. Vendar vseeno vem, da bo tudi brez moje prisotnosti dogodek super. Hvala za razumevanje."

Nina Osenar se ni niti opravičila
Ker je Remarjeva odpovedala udeležbo, so organizatorji za vsak slučaj vseeno preverili, ali se bo prireditve udeležila Nina Osenar, ki je to pred mesecem potrdila in celo obljubila, da bo na dražbi slik, ki je sledila prireditvi, kupila izdelke, denar pa bo šel v dobrodelne namene. V nedeljo so ji poslali še elektronsko pošto, čeprav so menili, da je že vse urejeno, a jim Nina Osenar sploh ni odgovorila, tako da še zdaj ne vedo, zakaj je ni bilo na prireditvi.

Začudeni nad njuno (ne)odpovedjo pa niso bili le obiskovalci, ampak tudi Iztok Mrak, ki je podelitev povezoval: "Zelo smo razočarani nad njeno neudeležbo, sploh pa nad Nino Osenar, za katero še zdaj ne vemo, zakaj je ni bilo na prireditvi, ki smo jo načrtovali kar osem mesecev, čeprav nam je to obljubila."

Glasbeniki prireditve niso bojkotirali
Prireditve pa niso bojkotirali glasbeni gostje in ljubljanski župan Zoran Janković, Vlasta Nussdorfer ter varuhinja človekovih pravic RS-ja Zdenka Čebašek - Travnik.

Slovenski glasbeni trg je bogat še za eno zvezdo, ki je očitno nadarjena za vse. Zraven misic, ki so si omislile pojoče in televizijske kariere, so zdaj tudi moški manekeni dobili svojega predstavnika. Erik Ferfolja se je na prireditvi predstavil v pojoči izvedbi, čeprav smo ga bili do zdaj vajeni kot manekena, voditelja, novinarja in še kaj bi se verjetno našlo. Nastopila je tudi skupina Stereotipi, ki se je letos predstavila na letošnji Emi, in pevka Kristina.

Na modni reviji so obiskovalci smejočih obrazov spremljali nenavadne kreacije pokrival, nad oblačili in nakitom pa so bile navdušene tudi manekenke, nekatere so bile tudi na invalidskih vozičkih, a jih to na modni pisti ni oviralo. Po reviji je sledila še dražba izdelkov, ki so jih ustvarili člani Društva distrofikov Slovenije, izdelke pa je prispeval tudi slikar Zmago Modic.

T. P.