Med letošnjimi nastopajočimi so navedli Baby Lasagno,
Med letošnjimi nastopajočimi so navedli Baby Lasagno, "ki postaja prava mednarodna atrakcija". Hrvaški zvezdnik je na letošnjem evrovizijskem tekmovanju na Švedskem s pesmijo Rim Tim Tagi Dim pristal na drugem mestu. Foto: Reuters

Prvi festivalski dan v četrtek se bodo na odru Dragon Stage zvrstili Hot Thunder, RoMa Child, Masayah, Koala Voice, Mrfy, S.A.R.S. in Let3, je razvidno iz programa festivala. V petek bodo oder zavzeli Ice on Fire, Fed Horses, Tabu, Magnifico, Big Foot Mama, Baby Lasagna ter Pero Lovšin in Španski borci. V soboto pa bodo nastopili Klon, Gušti, Kokosy, Hamo & Tribute 2 Love, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Prljavo kazalište in Šank Rock.

Kot so za STA zapisali organizatorji, za zdaj kaže, da bodo nastopili vsi navedeni nastopajoči. Dodali so, da so veseli vsakokrat, ko jim uspe uskladiti in pripeljati takšno število najbolj popularnih slovenskih skupin. "Že to je izjemno velik zalogaj, ki si ga marsikdo ne more predstavljati."

Festival, ki je prvič potekal leta 2018, je, kot so spomnili, nastal kot odgovor na praznino, ki se je pojavila, ko so zamrli nekateri tovrstni festivali. "Zdelo se nam je nujno, da imamo v Sloveniji eden takšen festival, saj so dogodki tega tipa zelo pomembni za razvoj glasbene scene. In očitno smo imeli prav, saj smo postali največji slovenski glasbeni festival. In tudi že preživeli dve izjemno težki situaciji - covidno krizo in lanske poplave. To nas je le okrepilo in optimistično zremo v prihodnost," so dodali.

Lani so jo sicer tako organizatorjem festivala Castle kot še nekaterim drugim organizatorjem festivalov zagodle poplave. Ker jim festivala Castle ni uspelo izpeljati do konca, so organizatorji lanskim kupcem zagotovili kupon, s katerim so lahko kupili festivalske vstopnice za letošnjo izvedbo za samo 19,90 evra. "To se nam zdi izjemno nizka cena za tri festivalske dni z več kot 50 nastopajočimi in bogatim dnevnim programom. Kot vsi vemo, že najmanjši lokalni koncerti z enim ali dvema nastopajočima imajo takšno ali celo višjo vstopnino," so zapisali.

Organizatorji udeležencem festivala tudi tokrat omogočajo kampiranje ob reki Kolpi. Kot piše na spletni strani festivala, je prihod v kamp mogoč od četrtka, v primeru dokupa opcije "zgodnji prihod v kamp" pa že v sredo. Za STA so sicer zapisali, da pričakujejo, da bo kamp zaseden 90-odstotno.