Vzporedno ob slovenskem mesecu kraške kuhinje pod imenom Okusi Krasa poteka tudi kulinarični projekt na italijanski strani meje. Želja gostincev, vinarjev, kmetov in preostalih prebivalcev tega koščka sveta pa je, da bi po padcu meje med državama specialitete Krasa, ki jih, preverjeno, ne manjka in ob katerih se vsakomur, ki rad dobro je, pocedijo sline, še bolj poenotili.
»Kraška jesen« bo s svojimi nepozabnimi jedmi in dobro kapljico trajala do 11. novembra. Do takrat lahko obiskovalci ne le degustirajo po točno določenih gostiščih, turističnih kmetijah ter vinskih kleteh, temveč tudi pohajkujejo po jesensko obarvani deželi poeta Srečka Kosovela. Poleg kulturnih danosti se lahko Kras pohvali tudi z naravnimi. Narava je že poskrbela za jesensko barvitost ruja in vinogradov, kar daje tej pokrajini na zahodu Slovenije neizbrisen pečat. Melanholične jesenske barve v rdečih odtenkih je, kot je znano, rad upesnjeval tudi omenjeni mladi pesnik.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje