Saša Einsiedler bo letos sama krmarila skozi oddajo Parada. Foto: Tatjana Splichal
Saša Einsiedler bo letos sama krmarila skozi oddajo Parada. Foto: Tatjana Splichal
Tjaša Železnik
Tjaša Železnik vam bo tudi letos krajšala nedeljske popoldneve. Foto: Žiga Culiberg
Jasna Kuljaj in Boštjan Romih
V oddaji Na zdravje bodo iskali naj "kelnarco". Foto: Žiga Culiberg

Znano je že, da se z malih zaslonov poslavlja oddaja Piramida - ogledate si lahko še dve oddaji -, od 5. oktobra od 19.55 dalje pa vam bo namesto Piramide torkove večere krajšala Saša Einsiedler. Plavolasa voditeljica bo namreč tudi letos povezovala oddajo Parada, poglavitna novost katere je razhod voditeljskega para Einsiedler – Valič.

Igralec Domen Valič je zaradi prekrivanja terminov v MGL-ju voditeljsko mesto v celoti prepustil Saši Einsiedler, ki bo torkove večere popestrila z izbranimi gosti in poskrbela za glasbeno sprostitev med delovnim tednom. S čim si boste krajšali sobotni termin, ki ga je lani zasedla Parada, pa še vedno ni znano. V sobotah zvečer pa vam bo še naprej delal družbo Sašo Hribar - oddaja Hri-bar bo sezono odprla 18. 9. ob 22.30.

Festival narečnih popevk - 12. 9. ob 20.00
Na zdravje - 17. 9. ob 19.55
Hri-bar - 18. 9. ob 22.30
Slovenska popevka - 19. 9. ob 19.55
NLP - 26. 9. ob 15.00
Spet doma - 26. 9. ob 19.55
Parada - 5. 10. ob 19.55

Nedelje v Tjašini in Mariovi družbi
Nekaj sprememb se obeta tudi v oddaji NLP, ki se na spored vrača 26. septembra ob 15.00. Na voditeljskem stolčku še vedno ostaja Tjaša Železnik, ki bo novi sezoni povezovala za skupaj 195 televizijskih minut, od katerih je 170 minut domače produkcije in 25 minut tuje. NLP bo še naprej sestavljen iz naslednjih rubrik: Na naši zemlji z Marjano Grčman, Glasbiator, Nedeljsko oko z Marjanom Jermanom, Profil tedna, Večno z Lorello Flego, Športni gost, Svetovno s Karmen Švegl, Naglas! in Fokus.

Medtem ko vam bo NLP krajšal nedeljske popoldneve, vam bo v nedeljo zvečer delal družbo Mario Galunič v oddaji Spet doma, ki se na spored vrača 26. 9. ob 19.55.

Oddaja Spet doma se bo v novi sezoni pokazala v nekoliko prenovljeni podobi. Mario Galunič bo vsako nedeljo v studio povabil tri znane goste, ki bodo po novem postavljeni pred odločitev. Vsak si bo moral izbrati po eno izmed dvanajstih iger in se v njej preizkusiti. S to igrivostjo se bodo tudi gostje priključili humanitarnosti, ki je zaščitni znak oddaje Spet doma že vrsto let. Poleg tega se bodo v oddaji Spet doma na plesnem parketu znova pomerili znani Slovenci, kaj novega pa še prinaša nova sezona, pa si lahko preberete v intervjuju z Mariom Galuničem.

Na zdravje - v iskanju naj "kelnarce"
Naslednji petek, 17. septembra, ob 19.55, se na spored vrača zabavno-glasbena oddaja Na zdravje, ki jo bosta tudi letošnjo sezono povezovala Jasna Kuljaj in Boštjan Romih. Prihajajoče nove oddaje bodo spet v znamenju iskanja naj "kelnarce", ki naj bi prepričala vse bolj zahtevno komisijo. Kandidati se potegujejo za to, da bi na vrtu oddaje Na zdravje! stregli eminentne goste. Prijavljena dekleta in tudi fantje iz vseh delov Slovenije bodo predstavili svoje sposobnosti in talente, čemur bo sledila še predstavitev regijske kulinarike, krajevnih značilnosti, raznolike glasbe in nenazadnje izkazovanje obilice dobre voljo, ki je značilna za to oddajo.

September v znamenju popevk
Na TV Slovenija si boste lahko ogledali tudi Festival narečnih popevk, ki se bo odvil 12. 9., in finalno prireditev Slovenske popevke, ki jo bo 19. septembra povezovala Miša Molk.