Dogajanje na tržnici v središču prestolnice je danes še posebej pestro. Na eni strani se stojnice šibijo pod tipičnimi slovenskimi dobrotami, na drugi pa je mogoče poskusiti bosanske kulinarične specialitete.
V sklopu tradicionalne prireditve Podeželje v mestu - velika noč na podeželju, ki jo pripravlja Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije, je danes mogoče poizkusiti tipične slovenske suhomesnate jedi, ki še posebej teknejo v velikonočnem času, ne manjkajo pa niti siri, slovenska vina, olivno olje, kruh, sladice ... V velikonočnem duhu je na tržnici mogoče videti in kupiti tudi butarice vseh oblik in velikosti, manjkali pa niso niti velikonočni pirhi.
Poteka tudi 3. Festival bosanske hrane, ki ga pripravlja žensko združenje Zemzem. Združenje je predstavilo tradicionalne bosanske specialitete, ročna dela, manjkala pa nista niti prava bosanka glasba in ples. Kot zanimivost naj še dodamo, da je na festivalu mogoče poskusiti tudi kavo iz džezve oziroma vrča za kavo s prostornino 650 litrov, ki ima svoje mesto tudi v Guinnessovi knjigi rekordov. Navzoče sta nagovorila ljubljanski župan Zoran Janković in mufti Nedžad Grabus.
A. M.
Utrip sobotne tržnice si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje