Karolina Kobal si je za svoje vino izbrala pinelo letnik 2007, ki ga pridelujejo v Vipavi. Foto: Organizator
Karolina Kobal si je za svoje vino izbrala pinelo letnik 2007, ki ga pridelujejo v Vipavi. Foto: Organizator
Okronali novo vinsko kraljico

Karolina Kobal iz Vrhpolja pri Vipavi izhaja iz vinogradniške kmetije, sicer pa je absolventka razrednega pouka na pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Karolino je med sedmimi prijavljenimi kandidatkami konec leta 2008 izbrala komisija, v kateri so sodelovali predstavniki nosilca projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurskega sejma, pretekle vinske kraljice ter pokrovitelji.

Novo kraljico vina sta okronala minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Milan Pogačnik in direktor Pomurskega sejma (nosilca projekta Vinska kraljica Slovenije) Janez Erjavec, ki sta pred tem tudi nagovorila zbrane.

Slovesna prisega 13. kraljice
"Jaz, Karolina Kobal, slovesno sprejemam veliko čast služenja ugledu slovenskega vina kot 13. slovenska vinska kraljica. Nalogo, ki mi je zaupana, bom opravljala odgovorno in z zavestjo, da je vsak dan, ko sem ji zapisana, namenjen izročilu žlahtnega poslanstva vinske kraljice," pa so besede, s katerimi je 24-letna študentka prisegla, da bo vestno in odgovorno opravljala svoje delo.

Vinska kraljica Slovenije je predstavnica slovenskih vin, slovenskega vinogradništva in vinorodne dežele, poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine, je sicer sporočil organizator tekmovanja.

T. K.

Okronali novo vinsko kraljico