Foto:
Foto:
Željko Joksimović je želel zmagovalcu osebno čestitati.

Pridobil si je namreč lovoriko, za katero se je borilo še 13 drugih finalistov. Kljub dokaj pričakovanemu uspehu pa zmaga očitno ni bila eden izmed želenih uspehov z njegove liste.

Še pred razglasitvijo je namreč šepetal naokoli, da si vstopnice za Ukrajino ne želi, po zmagi ni kazal niti zanimanja za številna novinarska vprašanja. Kot se je že izkazalo v nedeljski Bitki talentov v oddaji Spet doma, gre za obetaven glas. To je potrdil tudi Željko Joksimović, ki je zmagovalcu Eme želel osebno čestitati.

Druga tuja gostja je bila zmagovalka Evrosonga 2004 Ruslana, ki je bila na odru deležna največ ovacij. Bila je tudi predmet pogovora številnih gostov, saj naj pod atraktivno opravo ne bi nosila spodnjega perila.

Festival s tradicijo je sicer bolj kot glasbeni segment zaznamovala vizualna predstavitev nastopajočih. Stroški za predvsem bleščeče oprave so se gibali med 350.000 in 1.500.000 tolarji. Za spremembo bi morda prihodnje leto lahko začeli razmišljati o tekmovanju kar prek radijskih postaj.