Vsi nastopajoči in povezovalec programa Andrej Težak Tešky ob koncu predstave na 2. večeru Panča 09. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Vsi nastopajoči in povezovalec programa Andrej Težak Tešky ob koncu predstave na 2. večeru Panča 09. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Izseki iz 2.večera Panča 09
Andrej Težak Tešky o načrtih Panča
Izjava Tadeja Toša
Izjava Mladena Pahovića

Bo dež, ne bo dežja, bo, ne bo, bo, ne bo, so najverjetneje trgali cvetove marjetic organizatorji, preden so se odločili, da ne bo dežja. No in seveda: dež je bil. Predstavo (oziroma dve predstavi z začetkom ob 21.00 in 23.00) smo si zato ogledali v grajski dvorani Palacij.

Ravno zaradi slabega vremena je bilo obiskovalcev nekoliko manj, saj so se po mnenju organizatorja nekateri odločili vrniti vstopnice (od približno 900 prodanih, naj bi bilo okrog 300 vrnjenih).

Ponovno 2:4 za domačine
Tudi v drugem večeru festivala sta nastopila dva hrvaška komika (Pedja Bajović in Ivan Šarić) in štirje slovenski (Mladen Pahović, komik, ki je na festivalu nastopil že lani, spomladi tega leta pa je sodeloval tudi pri celovečerni "stand up" predstavi Banzaaaj, Ana Marija Mitič, hitro govoreča znanka s televizijskih zaslonov, še posebej s Televizije Slovenija, kjer pripravlja oddajo Dolgcajt, Klemen Mauhler, diplomant AGRFT-ja, ki je prav tako nastopal na Banzaaaju in je znan kot mojster tisočerih obrazov, glasov in imitacij ter Tadej Toš, Ptujčan, akademski igralec, sicer zaposlen v Drami Maribor, izvrsten komik in po besedah direktorja Festivala Panč "najhitreje govoreči Štajerc".

Kot je bilo mogoče čutiti, je bilo občinstvo zelo zadovoljno z nastopajočimi, kar so nakazovali izredno dolgi navali smeha s ploskanjem.

Hrvaški komiki v Sloveniji nastopajo v hrvaščini, torej bi oziroma bodo slovenski na Hrvaškem nastopali v slovenščini?

Odgovor: Niti ne. Zakaj? Poglejte vsebino priloženega videoposnetka, kjer boste slišali odgovor, ki ga je na to temo podal Mladen Pahović in direktor festivala ter hkrati povezovalec programa vseh večerov Andrej Težak Tešky. Tešky nam je razkril tudi precej ambiciozne načrte Panča v prihodnjih letih. Festival naj bi namreč dobil svoj "zimski podmladek", hkrati pa so pogajanja za nastop slovenskih komikov na festivalih v deželah nekdanje Jugoslavije v polnem teku. Kar šest komikov pa bo že letos septembra nastopilo na velikem mednarodnem "stand up" festivalu v Zagrebu.

Kaj so organizatorji povedali o prodaji vstopnic in nastopih mladih "stand up" upov na "afterpartyju"?
V priloženem videoposnetku čakajo odgovori tudi na to vprašanje.

Toš: "Budno opazujem življenje okrog sebe"
Je za Tadeja Toša "stand up" način življenja oziroma razmišljanja?
Bi uspel tako hitro kot v slovenščini (oziroma štajerščini) govoriti tudi v angleščini?
Zakaj mu "stand up" predstavlja izziv?

Odgovore na ta vprašanja slišite v priloženem videoposnetku.

Zraven izjav nekaterih sodelujočih smo za vse tiste, ki predstav niste videli, pripravili tudi kratke izseke vsakega od nastopajočih na 2. večeru Panča 2009.

______________________________

Pred nami je tako le še sklepni večer festivala, kjer bo podeljena tudi nagrada za naj panč na festivalu. Program in sveže novice najdete na uradni strani festivala.


Besedilo, fotografije in videoposnetki: Tanja Mojzer

Izseki iz 2.večera Panča 09
Andrej Težak Tešky o načrtih Panča
Izjava Tadeja Toša
Izjava Mladena Pahovića