Lorella Flego priznava, da ji na petek, 13., ni preveč lagodno, če mora iz hiše. Foto: Stevo Vujič
Lorella Flego priznava, da ji na petek, 13., ni preveč lagodno, če mora iz hiše. Foto: Stevo Vujič
Miša Molk
Miša verjame v barve in njihov vpliv na dogajanje. Foto: Osebni arhiv

Lorella Flego nam je pojasnila, da je glede tega datuma kar malo vraževerna in da se na ta dan raje drži doma, na varnem. "A danes nisem imela izbire, saj snemam oddajo," še pravi in dodaja, da zaradi datuma ne bi prestavljala svojih obveznosti ali pa se jim izogibala.

Razložila nam je še, da v vraže ne verjame: "No, vsaj zdaj ne. Ko sem bila mlajša in smo s prijateljicami hodile po ulici in srečale dimnikarja, sem se večkrat prijela za gumb. Zdaj pa mislim, da bi kakšen dimnikar kar malo čudno pogledal, če bi se grabili za gumb, ko gremo mimo."

Za Mišo Molk je petek, 13., srečen dan
Miša Molk pravi, da je petek, 13., zanjo srečen dan in da je to tudi njena najljubša številka. "Pa tudi petek je moj najljubši dan, saj pomeni, da se začne konec tedna, da je konec službe, da se lahko spočijemo."

Sicer pa, pravi, je včasih malo vraževerna: "Če vidim črnega mačka, ki gre čez cesto, si mislim: "Le zakaj je moral ravno zdaj prečkati cesto?'" Tudi, če vidi dimnikarja, se Miša Molk hitro prime za gumb: "Čeprav ga zadnje čase redko srečam, se vseeno vedno primem za gumb - najbrž gre za nekakšen pogojni refleks.To naredim brez razmišljanja."

Miša verjame v barve
"Verjamem pa v barve oziroma v to, da imajo vpliv," je dodala in nato svojo teorijo še razložila: "Črna barva je žalostna, tiha, ljudi odbija in uničuje komunikacijo, zato ni primerna za dneve, ko te čakajo kakšna pogajanja, pogovori, razgovori. Takrat je bolje obleči kaj živega, svetlega, tople barve, da komunikacija lažje steče. Črna barva je sicer primerna za kakšne koncerte, ko je tišina zaželena."

Dodala je še, da so ji vedno govorili, da vijolična barva ni primerna za kakšne podelitve nagrad, saj naj bi prinašala smolo. A ker jo ima Miša zelo rada, si jo je pred leti nadela za podelitev viktorjev in "dobila sem dva". "Nekaj let pozneje sem sicer spet bila nominirana za dva viktorja in spet oblekla vijolično, pa nisem dobila ničesar," še v smehu doda.

Tanja Kozorog