Plestenjak prekinja svoj medijski premor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Plestenjak prekinja svoj medijski premor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jan Plestenjak
Po zaključku turneje Osebno se tako vrača na odre s samostojnim koncertom že pred koncem leta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Vem, da bo to le majhna kaplja v morje," je zapisal glasbenik na svojem profilu na Facebooku, ko je sprejel dokončno odločitev. K dobrodelnosti so ga spodbudili posnetki podivjanih rek v Sloveniji.

"Pretresen sem in sočustvujem z vsemi, ki so v stiski. Gledam, kako se pogumni gasilci borijo, da bi pomagali, kolikor se le da. Vsa čast in spoštovanje našim gasilcem! Njihova požrtvovalnost in predanost je res vredna občudovanja! V takih trenutkih mi je žal, da tudi sam nisem usposobljen, da bi lahko pomagal ljudem," je zapisal Plestenjak, ki se je po zaključeni turneji Osebno odločil za medijski premor. Pomoč v obliki koncertov za Plestenjaka ni novost. Glasbenik je namreč eden izmed glavnih akterjev dobrodelnih koncertov Pustimo jim sanje.

Včeraj je začel prve priprave. "S svojo odločitvijo sem presenetil svoj menedžment in skupino. Fantje iz skupine so me že klicali, da z veseljem pridejo igrat, in s tem dokazali, da jim ni vseeno. Govoril sem z mnogo ljudmi, ki bodo pomagali izpeljati koncert. Prav vsi so takoj zadihali z idejo, da skupaj nekaj naredimo," je zapisal Plestenjak in dodal: "Čeprav bo to le majhen košček rešitve, sem vesel."

Pevec je marca praznoval svoj 39. rojstni dan s poslovilnim koncertom:
- 3.000 oboževalk (in oboževalcev) Janu zapelo za rojstni dan

Hkrati pa bo 26. novembra njegov zadnji koncert v letošnjem letu. Naslednjega načrtuje za februar prihodnje leto.