Iz ljubljanskega studia vas bodo še naprej zbujali Katja Tratnik, Rok Smolej in Tanja Postružnik. Foto: MMC RTV SLO
Iz ljubljanskega studia vas bodo še naprej zbujali Katja Tratnik, Rok Smolej in Tanja Postružnik. Foto: MMC RTV SLO

Rok Smolej, urednik oddaje, je za MMC pojasnil, kaj novega lahko gledalci pričakujejo: "Gledalci so zelo dobro sprejeli našo svetovalko za zdravo prehrano, Marijo Merljak, tudi zaradi njene pozitivne energije. Zato je Marija dobila svojo rubriko, ki bo na sporedu vsak dan okrog pol devete."

"V svojem bistvu Dobro jutro ostaja svetovalna oddaja, teme se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in njihovih težav. Stalnica jutranjega programa tako ostajajo zdravstveni, pravni, potrošniški nasveti, nasveti iz domače lekarne, vrtnarski in kuharski nasveti. Oddajo ustvarjamo za gledalce, želimo, da tvorno sodelujejo s svojimi vprašanji, komentarji in v naših nagradnih igrah. V prejšnji sezoni so bili gledalci navdušeni nad našo akcija Hujšamo z znanimi Slovenci, zato tudi v novi sezoni načrtujemo nekaj podobnih akcij," je razložil Smolej.

Z malih zaslonov nas bodo vsako jutro pozdravila bolj ali manj ustaljena ekipa, le nekaj obrazov se je poslovilo, je pojasnil Smolej in dodal: "V teku so dogovarjanja o voditeljskih okrepitvah, a vam za zdaj še ne morem nič konkretnega povedati. Pustite se presenetiti."

Počitka ni bilo prav veliko
In če ste mislili, da ekipa oddaje Dobro jutro poleti, ko je ni mogoče spremljati na malih zaslonih, počiva, ste se zmotili. "Takoj ko smo konec junija končali sezono, smo se že zbrali na sestanku in razmišljali o novi. Potem smo si vzeli teden ali dva za počitek. Priprave na novo sezono so bile intenzivne. Ne pozabite, da vsak dan ustvarimo tri ure živega programa. Sicer pa je oddaja Dobro jutro del našega življenja, vsak dan razmišljamo o oddaji, o tem, kaj bi še lahko izboljšali, kaj bi zanimalo naše gledalce, spremljamo aktualno dogajanje, iščemo zanimive sogovornike ..." pravi Smolej.

Prvih 14 dni bo voditelje pokonci držal adrenalin
Po dveh mesecih se je seveda težko znova navaditi na zgodnje vstajanje, a Rok pravi, da jih bo prvih 14 dni "zagotovo 'pokonci držal' adrenalin". "Tako da niti budilke ne bomo potrebovali," je bil prepričan voditelj in urednik in dodal: "Zanimivo je, da voditelji po večini nismo jutranji tipi. Razen redkih izjem težko vstajamo zgodaj zjutraj in zbujanja sredi noči se človek nikoli ne privadi. Nekateri se zbujamo s tremi budilkami. Kljub temu moramo biti ob 7.00 v studiu dobre volje in gledalce pozdraviti z nasmejanimi obrazi. Naša naloga je, da že zjutraj širimo pozitivno energijo za ves dan. Saj veste, po jutru se dan pozna ..."