Ana Tavčar s svojim Igorjem, svojim viktorjem ter urednikom MMC-ja Urošem Urbanijo z ženo. Foto: Sandi Fišer
Ana Tavčar s svojim Igorjem, svojim viktorjem ter urednikom MMC-ja Urošem Urbanijo z ženo. Foto: Sandi Fišer

26-letna Ana Tavčar, ena izmed voditeljic oddaje Dobro jutro, je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, v kateri se je razgovorila tudi o "svojem Igorju", ki se mu je zahvalila v govoru ob prejemu viktorja.
"Spoznala sva se na hodniku naše hiše, čisto slučajno. To se je zgodilo januarja 2009. Par sva skoraj eno leto," razlaga Tavčarjeva o svojem partnerju, uredniku Tednika (in nekdanjemu pomočniku direktorja RTV) Igorju Pirkoviču. Na vprašanje, kako to, da si je izbrala starejšega, pa: "Z leti se nisem nikoli obremenjevala, kar zgodilo se je. Niti ni take razlike med nama, so še dosti hujše in večje:). Preprosto sem ga vzljubila kot človeka. Z veliko začetnico."

Pa jima bodo kmalu peli poročni zvonovi? "Mislim, da," odgovarja voditeljica, ki v prostem času rada jaha, se sonči na terasi ob morju in pije kavo, se sprehaja na domačem Krasu ter uživa ob dobri hrani. Sicer pa diplomirana anglistka in germanistka trenutno opravlja doktorski študij iz nemškega jezikoslovja na Filozofski fakulteti.
Tavčarjeva je povedala še, da potovanja zunaj Evrope niso zanjo, da rada posluša Ello Fitzgerald, Gilberta Gila, Lennyja Kravitza, Evo Hren, Darjo Švajger in Mio Žnidarič, njena največja razvada pa je čokolada.