Zmagovalca zadnjega kroga, Jože Krajnc in Marjan Uljan, sta obiskala male bolnike na otroški dializi in transplantaciji. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalca zadnjega kroga, Jože Krajnc in Marjan Uljan, sta obiskala male bolnike na otroški dializi in transplantaciji. Foto: MMC RTV SLO

"V prazničnih dneh, ko smo z mislimi pri novoletnih načrtih, veselem pričakovanju praznovanja, najboljših željah in obdarovanju najbljižjih, je prav, da se ozremo tudi k tistim, ki jim je v tem trenutku sreča manj naklonjena," pravijo ustvarjalci oddaje Zvezde pojejo.

V tem duhu so bili v tednu pred superfinalno oddajo dejavni tudi superfinalisti, ki so se s tem namenom odrekli nedeljskemu honorarju in iz zbranih sredstev kupili darila za izbrane obdarovance.

Robert Friškovec in Nina Pušlar sta se en dan družila z otroki v bolnišnični šoli na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Obdarila sta jih s knjigami Mladinske knjige, ki je tudi donirala del nagrade. Zvečer sta nastopila na humanitarni prireditvi Ledinec Ledincu, ki jo na Osnovni šoli Ledina vsako leto priredijo z namenom zbirati denar za vrstnike, ki jim starši ne morejo omogočiti Šole v naravi ali letovanja.

Jure Sešek in Nuška Drašček sta se udeležila božično-novoletnega plesa v Varstveno delovnem centru Tončke Hočevar v Ljubljani. Vse gojence centra sta obdarila z ogledom predstave Solistika v Mestnem gledališču ljubljanskem. Režiser predstave je Brane Završan, igrajo Boštjan Gombač, Marko Brdnik in Brane Završan, producent predstave sta MGL in Društvo Familija.

Jože Krajnc in Marjan Uljan pa sta obiskala male bolnike na otroški dializi in transplantaciji. Obdarila sta jih s prenosnim računalnikom podjetja Comtron, ki je seveda primaknilo delež k celotni vrednosti darila.

Posnetke vseh treh superfinalnih parov, ki se bodo v nedeljo še zadnjič pomerili na odru, pa si lahko ogledate spodaj.

T. K.