Nuša Derenda pravi, da si bo zdaj, ko je novi album na policah, lahko malo oddahnila in se na dopustu spočila. Foto: Menart
Nuša Derenda pravi, da si bo zdaj, ko je novi album na policah, lahko malo oddahnila in se na dopustu spočila. Foto: Menart
Med poležavanjem na plaži in čofotanjem v morju se bodo sprostili tudi nekateri znani Slovenci. Foto: EPA

Nekateri si bodo privoščili oddih na morju, drugi si bodo le malo odpočili, tretji pa bodo poletje preživeli delavno.

Pevka Nuša Derenda pravi, da je njeno poletje navadno bolj umirjeno. Čeprav ima tudi letos napovedanih nekaj nastopov, bodo ti večinoma ob koncih tedna. "Konec julija pa si bom vzela 14 dni prosto, da si bomo privoščili malo oddiha na morju. Najverjetneje gremo na jadranje kar po Jadranu," pravi Nuša in dodaja, da bo po dopustu spet na vrsti trdo delo, saj se bo morala pripraviti na tradicionalni koncert, ki bo novembra v Cankarjevem domu.

Marko Vozelj, nekdanji član skupine Čuki, ki se je zdaj odpravil na samostojno glasbeno pot, pravi, da prav veliko časa za poležavanje na plaži ne bo, saj snema prvo samostojno ploščo, ki bo na police prišla jeseni."Malo se bomo z družino odpravili v naše Primorje, a še ne vemo kdaj in kam. Odvisno. Se bomo na hitro odločili." Sicer pa pravi, da hčerki izredno uživata na morju, še posebno Zala, ki je stara eno leto in štiri mesece, se pogumno kopa kar brez rokavčkov. "Je prava mala plavalka," se pohvali Marko.

Jasna Kuljaj je ravnokar prišla s Krka, kjer je preživela podaljšan konec tedna. Toda tv-voditeljica se je že vrnila v svoj vsakdan - zmotili smo jo namreč med delom. Kljub temu pa Jasna pravi, da se že veseli novega dela. V začetku julija bo namreč skupaj z Janezom Dolinarjem vodila festival narodno-zabavne glasbe v Števerjanu. Festival in druženje z zamejskimi Slovenci sta zanjo pravi užitek, zato ji to delo dejansko pomeni sprostitev: "Kot bi bila na počitnicah ..."

Brigita Šuler pa pravi, da zaradi obilice dela (tudi ona snema novo ploščo, pred dvema tednoma pa je izdala tudi singl Zaznamovana) še nič ne razmišlja o dopustu. "Upam, da bom lahko za nekaj dni skočila na morje, če bo čas," pravi pevka.

T. K./D.S.