Ne mara poležavanja na plaži. Foto: RTV SLO
Ne mara poležavanja na plaži. Foto: RTV SLO
Erik Ferfolja in Sabina Remar.
Tako Sabina Remar kot Erik Ferfolja sta potovala po Evropi.
Erik Ferfolja
Erik Ferfolja se najraje odpravi na Kras. Foto: MMC RTV SLO
Sabina Remar
Sabina Remar združi delo in užitek. Foto: Sabina Remar
Zoran Predin
V Avstralijo se bo prav zagotovo še vrnil. Foto: MMC RTV SLO
Znani Slovenci neradi poležavajo na plaži, saj raje združijo užitek in delo. Foto: EPA

O najljubših dopustniških destinacijah in poletnih avanturah smo povprašali Eriko Žnidaršič, Zorana Predina, Erika Ferfoljo in Sabino Remar

Znane estradnike smo povprašali, katere so njihove najljubše počitnice, kdaj in kje so jih doživeli in ali so si na dopustu kdaj privoščili kakšno avanturo.

Erika Žnidaršič, Zoran Predin, Sabina Remar in Erik Ferfolja so se strinjali predvsem o tem, da ne marajo samo poležavati na plažah, temveč da raje združijo užitek in delo. Vsi so soglasni tudi v tem, da so doživeli poletne avanture.

Prespala je v jamajški lopi
Erika Žnidaršič se najraje spomni na potovanja, ki jih je doživela v mladosti. Poletje je po navadi preživela po različnih otokih, tudi na Rabu. Voditeljica Piramide priznava, da ni statičen človek, zato ne mara poletja preživeti samo na plaži.

Erika je dejala, da se ji je, ko se je skupaj s svojo nekdanjo sodelavko na komercialni televiziji Melito Župevec (nekdanja piarovka Danila Türka in sedanja članica Pahorjeve stranke) odpravila na Jamajko, pripetila mala anekdota. Noč so zaradi težav s prenočiščem morale preživeti v lopi: " ... bilo je čudno, prav 'scary' ...".

Udeležil se je tudi Ljubezenske parade v Berlinu
Erik Ferfolja je svoje najlepše počitnice doživel leta 2000, ko je skupaj s prijatelji prepotoval Evropo. Kot pravi tv-voditelj, so mu te počitnice ostale najbolj v spominu, ker je bil takrat kot študent brezbrižen, brez delovnih in drugih obveznostih. Na potovanju po Evropi so se mu pripetile mnoge anekdote, med drugim jih je evropska turneja zanesla tudi v Berlin na vsem znano Ljubezensko parado (Love parade). Maneken nima svojega najljubšega kraja: "Povsod je fajn." A se je pozneje le premislil in nam odkril, da se najlepše počuti, ko gre domov na Kras, od koder ga loči samo deset minut do morja, predvsem italijanskega mesteca Sesljana. Na potovanjih pevec ni doživel avantur, drugje pa, predvsem poleti, ko vsem podivjajo hormoni. Morda mu bodo hormoni zagodli kakšno avanturo naslednji teden, ko se odpravlja na Pag.

Noč je preživela na železniški postaji
Tudi manekenka Sabina Remar nima svojih najlepših počitnic, saj se je vedno rada vračala s potovanj s polnejšim žepom, kot je odšla. Sabina namreč vedno združi počitnice z delom; tako se je večkrat odpravila na modne revije v Los Angeles, kjer je poleg dela izkoristila čas tudi za skok v morje in ogled znamenitosti. Od najljubših poletnih krajev pa je Sabina omenila Dalmacijo in Kornate.

Prav tako kot Erik je tudi Sabina potovala po Evropi. Po celotni Evropi ni imela težav s potovanjem z vlakom, a je težava nastala, ko je prispela do Trsta in vlak do Ljubljane ni vozil. Zato je morala noč preživeti na železniški postaji. Najbolj pa se je naspala prav v spalni vreči na tržaški železnici: "Tako lepo sem spala, verjetno zaradi utrujenosti ..."
Eno redkih poletnih avantur je doživela z lastnikom diskoteke, v kateri je bila piarovka: "A je avantura prerasla v enoletno ljubezensko zvezo." Znano pa je, da je te romance konec, saj je manekenka zdaj v zvezi s Sebastijanom Cimerotičem.

Likalnik bi mu jo kmalu zagodel
Glasbeni maček Zoran Predin pa pravi, da je v prejšnjem stoletju doživel mnogo avantur: "Vse sem jih pomešal med seboj ... ostal je samo lep spomin ..."

Zoran si vsak konec tedna vzame čas, da obišče enega izmed najljubših krajev: Izola, Pohorje, Kranjska Gora ...

Najlepše počitnice pa je zagotovo doživel v Avstraliji, kamor se bo še kdaj rade volje vrnil. Oddaljeno državo je skorajda vso prečesal, saj ga je pot zanesla v Sydney, od koder je z letalom odletel v Melbourne. Tam so najeli avto in si ogledali tudi rudnike zlata, kjer je imel srečno roko, saj je našel mikroskopsko majhne koščke zlata. Prišel je tudi do najjužnejšega dela te sončne dežele.

Zoranu se je ena od anekdot pripetila, ko so se prijatelji odpeljali na koncert v sydneyjski park. Vse je teklo gladko, ustvarili so si pikniško vzdušje in uživali v koncertu, dokler se ni njegova Barbara spomnila, da je pozabila ugasniti likalnik. Na vso srečo jim koncerta ni bilo treba zapustiti, saj je soseda imela ključ od stanovanja. Toda do nezgode vseeno ne bi prišlo, saj je Barbara likalnik ugasnila.

Pevec je bil presenečen, saj je po koncu koncerta opazil, da na prizorišču ni bilo niti ene smeti, česar pri nas še ni doživel.

D.S.