Anton Rop bo odšel na Pag, predsednik vlade pa bo počitnikoval v dolini Soče. Foto: EPA/RTV
Anton Rop bo odšel na Pag, predsednik vlade pa bo počitnikoval v dolini Soče. Foto: EPA/RTV
Zmago Jelinčič
Predsednik SNS je užival na Kalabriji, ki je po njegovem mnenju boljša kot Hrvaška. Foto: RTV SLO

Predsednik vlade Janez Janša bo dopust preživel v Lepeni v dolini Soče. Andrej Bručan, minister za zdravje, se namerava spočiti na morju, vendar še ne ve kje.

Glede na to, da za dopust običajno zapravi 400 tisoč tolarjev, se bo verjetno odpravil v kakšne razkošnejše kraje.

Skromnejša sta predsednik Državnega zbora in šolski minister, ki za dopust porabita okoli 100.000 SIT. France Cukljati se bo potepal večinoma po slovenskih hribih, dolinah in planinah, namerava pa se odpraviti ne samo v Bohinj, ampak tudi na morje. Dr. Milan Zver pa namerava s hčerko potovati po Jadranu, pozneje pa se bo odpravil v Trento in še kam.

Za finance skrbi žena
Minister za visoko šolstvo, dr. Jure Zupan, že deset let hodi na počitnice s prijatelji na ladjo, ki počasi pluje po Jadranu, priznal pa je, da ne ve, koliko ga bodo počitnice stale, saj za finance skrbi njegova ženaa.

Nekdanji predsednik vlade Anton Rop bo "plaval, užival in počival" na Pagu, kjer bo zapravil okoli 100 evrov za apartma na dan, če pa se odpravite na Malto, boste tam morda srečali Mirana Potrča (SD), ki bo na tem sredozemskem otoku z ženo počitnikoval dva tedna.

Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je že počitnikoval v Kalabriji: "Bilo je prijetno, lepo in skratka fino. Bistveno boljše kot na Hrvaškem, lepše, ceneje."

Da tudi na dopustu politiki ne bi preveč pozabili na službo (in vodenje države), sta prenosni računalnik in službeni telefon nepogrešljiv del njihove počitniške opreme.