Barbara Miklič Türk je dejala, da se bo prilagodila moževim željam. Foto: MMC RTV SLO
Barbara Miklič Türk je dejala, da se bo prilagodila moževim željam. Foto: MMC RTV SLO
Kam politiki za praznike?

Slovenski politiki v skladu z gospodarsko krizo na silvestrovo ne bodo potratni, saj bodo večinoma praznovali v družinskem krogu, ne načrtujejo dolgih potovanj v tople kraje. Minister za okolje in predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je dejal, da bo vstop v leto 2009 pričakal doma z družino, z ženo pa bosta povabila tudi starše in sorodnike.

Gantar proti razsipništvu in jedači
Ker ima odvetnik Danijel Starman kar 12 vnukov, bodo tudi pri njih vsi zbrani v domačem krogu. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora, je za TV Slovenija dejal, da nikoli ni bil naklonjen prazničnemu razsipništvu in polno obloženim mizam in tudi letos ne bo drugače. Podobnega mnenja je član DeSUS-a Franc Žnidaršič, pri katerem med prazniki ne bo nobenega razkošja. "Pred kočo bomo okrasili drevesce in prižgali lučke, to pa je vse," je dejal.

Prvaku Slovenske nacionalne stranke Zmagu Jelinčiču pa ni jasno, kako to, da so trgovska središča ves čas praznikov nabito polna. "Govorice o krizi očitno za Slovenijo ne veljajo."

Prvi par se "bo podil" po smučišču
Prva dama Barbara Miklič Türk je dejala, da si njen mož, predsednik države Danilo Türk, želi na smučanje, zato bosta najverjetneje to idejo uresničila, čeprav sama ni smučarka. Vsekakor pa ne bosta prestopila meja Slovenije, saj gre zraven tudi varnostnik.

Janković spet med množico na "Prešercu"
"Na Prešernovem trgu, v najlepšem mestu na svetu," je na vprašanje o tem, kje bo preživel najdaljšo noč v letu, odgovoril ljubljanski župan Zoran Janković. In še ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran, ki si je zaželel predvsem lepo vreme, da si bo lahko ogledal ognjemet. "Praznovanje je najbolj globoko v nas," je dejal.

A. P.

Kam politiki za praznike?