Organizatorji letos pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev. Foto: Organizator
Organizatorji letos pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev. Foto: Organizator

Organizatorji posebej opozarjajo obiskovalce, da se letos glasbeni program začenja bolj zgodaj kot prejšnja leta, saj se prvi koncerti začnejo že kmalu po 19.00. Glasbeno dogajanje je razdeljeno na nekaj prizorišč, kjer so obiskovalce prvi večer zabavali Nina Pušlar, Jan Plestenjak, E.V.A., Laška pihalna godba, Terrafolk, Toxic heart, nastop skupine Tabu je minil v znamenju praznovanja rojstnega dne njihove pevke Tine, več kot desettisočglavo množico pa sta še posebej navdušila Gibonni in Vlado Kreslin.

Danes je od Kopra do Laškega zapeljal še zadnji glasbeni vlak v okviru projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja, ki ga Slovenske železnice pripravljajo skupaj z društvom Planet Zemlja. Potnike je odpeljal na prireditev Pivo in cvetje, na vlaku so za glasbeni uvod poskrbeli člani skupine Sons in Alenka Gotar.

Obiskovalci bodo v pivu in cvetju lahko uživali do konca tedna, poleg glasbenih dogodkov pa bo poskrbljeno tudi za športne dejavnosti, za najmlajše in tudi za ljubitelje slovenskega izročila, saj si bodo ti tako v nedeljo lahko ogledali čisto pravo poroko po starih običajih.