Predsednik je dejal, da se je v primerjavi z Arturjem Brodi bolj izogibal javnosti in medijev. Foto: Urad predsednika RS
Predsednik je dejal, da se je v primerjavi z Arturjem Brodi bolj izogibal javnosti in medijev. Foto: Urad predsednika RS
Povprečna starostna doba angleških bulmastifov je od deset do dvanajst let. Foto: Urad predsednika RS

Predsednik je znan ljubitelj kosmatih štirinožcev, pogosto je svoje zveste prijatelje omenjal tudi v intervjujih, zato sta bila tako Brodi kot pred njim Artur, ki je poginil leta 2002, javnosti dobro znana.

Drnovšek je z Brodijem, ki je imel nenehno težave z zdravjem, dočakal pa je tri leta in pol, rad poziral, novinarjem pa je na vprašanje, ali ima dovolj časa zanj, odgovarjal, da ima srečo, ker je Brodi velik zaspanec. Družila sta se predvsem zjutraj, ko sta upoštevala načelo rana ura - zlata ura in si privoščila dolg sprehod, nato pa se je kuža pogreznil v sanje, predsednik pa je hitel opravljati vse majhne in velike obveznosti. Zvečer sta spet odšla na sveži zrak.

Brodi - vegetarijanec
Predsednik je medijem nedavno tudi zaupal, da je njegov kosmatinec povsem spontano nehal jesti meso. "Očitno je tudi on dosegel tako visoko energetsko stanje, da mesa ne rabi več," je razložil v nekem intervjuju. "Kakšne mlečne proizvode ima rad, kot so siri in tako naprej pa tofu. Pa rad ima kruh, ki ga jaz pečem. Izjemno rad, zelo veliko ga poje," je še nadaljeval nekdanji predsednik vlade.

"Zaupam njegovemu občutku za ljudi"
Brodi naj bi predsednika tudi veliko naučil, predvsem naj bi imel kuža izreden občutek za presojanje in zaznavanje ljudi. Če je presodil, da je obiskovalec pozitiven, ga je na Zaplani, kjer naj bi predsednik držal po koncu tri vogale hiše, njegov Brodi pa enega, tudi prijazno sprejel in ga pospremil v hišo.

Smrt dragega štirinožca je predsednika močno prizadela, zato naj bi po poročanju nekaterih medijev za nekaj dni odpotoval na otok Mljet.