Za najmlajše je Tivoli danes resnično pravljična dežela. Foto: MMC RTV SLO/ Tanja Mojzer
Za najmlajše je Tivoli danes resnično pravljična dežela. Foto: MMC RTV SLO/ Tanja Mojzer
Lunin festival
Na osrednjem odru Luninega festivala je zelo pestro, saj nastopajo glasbeniki in različni artisti. Foto: MMC RTV SLO/ Tanja Mojzer

Festival, ki ga je organiziral Zavod Fest in podjetje Temma-X, je bil v prvi vrsti namenjen najmlajšim, ki so lahko uživali v modeliranju, kuhanju, petju, plesu, izdelovanju nakita in podobnem.

Otroci in njihovi starši se v t. i. Luninem mestu so se lahko srečali tudi s številnimi pravljičnimi bitji, uživali v gledaliških predstavah, v Ekodeželi pa se poučili o ločevanju odpadkov, recikliranju in varčevanju z energijo. V okviru festivala je potekalo tudi tekmovanje med družinami, ki so pokazale svoje spretnosti in iznajdljivosti v gradnji domišljijskega mesta na točno določeni lokaciji. Idejni vodja tekmovanja so bili seveda otroci, starši pa so pomagali pri izvedbi. Vsaka tekmovalna skupina je imela na voljo 20 kvadratnih metrov, za gradbeni material pa jim je služil stiropor, karton, les, pena, barvni razpršilci idr.

Ste bili tudi vi na Luninem festivalu? Pošljite svoje fotografije na Moj splet.

Počitnice za otroke iz revnih družin
To pa še ni vse - v Lunini zastavljalnici so lahko otroci zastavili svoje odslužene igrače in oblačila, se odpočili na Luninem pikniku in obiskali knjižnico pod krošnjami.

V sklopu festivala je tudi letos potekala humanitarna akcija, s katero bodo organizatorji akcije tudi letos poskrbeli, da bodo otroci iz socialno ogroženih družin lahko šli na jesenske počitnice. Lani so s pomočjo RTV Slovenija in Vala 202 zbrali sredstva za počitnikovanje 47 otrok.

Prvotno naj bi festival potekal že meseca junija, a so ga organizatorji zaradi slabega vremena prestavili.

Utrinke si oglejte v priloženi galeriji.

J. R.