Nagrado je Ribičiču predal odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc. Foto: Igor Napast, Večer
Nagrado je Ribičiču predal odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc. Foto: Igor Napast, Večer
Zmagovalna izjava. Foto: MMC RTV SLO

Izjava "Če se pošalim, bi rekel, da bi včasih z žrebom dobili boljšo sestavo državnih organov, kot pa jo dobimo z volitvami," je prejela 3.844 glasov, kar je 500 glasov več od drugouvrščene.
Poleg dvanajstega boba leta so na prireditvi v SNG Maribor podelili tudi priznanje Bobu blog za najboljšo izjavo avtorja bloga, ki jo je ta v letu 2010 zapisal v svojem Večerovem blogu oziroma spletnem dnevniškem zapisu.
Nagrado je prejela blogerka Saby, in sicer za izjavo: "Pravijo, da si zdravja ne moremo kupiti. Res je. Lahko pa si kupimo zdravljenje." Za Bobu blog so prejeli 15.461 glasov, od česar jih je zmagovalna izjava prejela 6.061.

Med nominiranci za dvanajsti bob leta so bili poleg zmagovalca še družinska terapevtka Gabi Čačinovič Vogrinčič, pesnik Niko Grafenauer, zaslužni profesor tehničnih ved Božidar Hribernik, nogometni selektor Matjaž Kek, akademik Matjaž Kmecl (2. mesto), zgodovinar in glasbenik Tone Kregar (3. mesto), misijonar Peter Opeka, filozof Franci Pivec in književnica Bina Štampe Žmavc.

Od leta 1999, odkar ČZP Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali glasbenik Vlado Kreslin, sociolog Matjaž Hanžek, tedanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar, urednik pri Cankarjevi založbi Zdravko Duša, igralec Polde Bibič, univerzitetni profesor prava Lojze Ude, primarij Kurt Kancler, tedanji predsednik vlade Janez Janša, kardinal Franc Rode, sekretar Društva gluhih in naglušnih Podravja Milan Kotnik ter igralec Matjaž Javšnik.